HARASZTI, MIKLÓS - Stukloon - een fabrieksreportage (met een v

Schrijver:
Titel: Stukloon - een fabrieksreportage (met een voorwoord van Heinrich Böll)
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Wereldvenster Baarn - paperb.
Bijzonderheden: 1976 144 blz. zéér goed exemplaar
Prijs: € 24,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De auteur studeerde filosfie en literatuurwetenschappen. Hij moest die studie afbreken van hogerhand en ging werken in de traktorfabriek ‘Rode Ster’. Zijn ervaringen in deze fabriek leverden de stof voor deze roman. Aangetoond wordt hoe weinig verschil er bestaat tussen het negentiende-eeuwse vroeg-kapitalistische arbeidssysteem en de huidige zogenaamde socialistische arbeidsvoorwaarden in een Hongaarse fabriek, waar door het ‘stukloonprincipe’ een diepe kloof is ontstaan tussen arbeiders en leiding. Dit boek, dat in verschillende landen is verschenen, leidde tot gerechtelijke vervolging van Haraszti: op 11 januari 1974 werd hij tot 8 maanden gevangenisstraf veroordeeld. Zijn boek is nu nog steeds verboden in Hongarije en de auteur staat onder permanent politietoezicht.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.79 100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 6.00 DPD € 6.10 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.75 DPD depôt € 5.00 Naar België pakket € 6.85 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.25

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.