Mierlo, Theo van - Het dorp dat er niet had moeten komen. Marië

Schrijver:
Titel: Het dorp dat er niet had moeten komen. Mariënheem, 75 jaar een bloeiende gemeenschap.
ISBN: 9789066972278
Taal: Nederlands
Uitgever: IJsselacademie, Kampen
Bijzonderheden: Gebonden, 2012, 368 blz. Met foto's.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuwprijs 34,95 euro.

In 1937 ontstond het dorp Mariënheem. Ondanks aanvankelijke protesten tegen de komst van eerst een school en later de kerk en parochie waaraan Mariënheem zijn bestaan dankt, wist de kern zich te ontwikkelen tot een hechte gemeenschap. Al 75 jaar trekken bewoners samen op en zijn ze continu in de weer om de leefbaarheid van het dorp te verbeteren.

Dankzij het grote saamhorigheidsgevoel wist men in Mariënheem de soms moeilijke en veranderende omstandigheden, zoals het nijpende woningtekort en het verdwijnen van lokale voorzieningen, het hoofd het te bieden. En meer dan dat. Door de aanhoudende inzet van bewoners werden nieuwe ontmoetingsplaatsen gecreëerd, ruimere sport- en recreatievoorzieningen gebouwd, en heeft het dorp een rijk verenigingsleven.

Dit rijk geïllustreerde boek geeft een gedetailleerd verslag van de verschillende ontwikkelingen die Mariënheem in de afgelopen 75 jaar doormaakte; de veranderende rol van kerk en pastoor, het toenemende zelfbewustzijn ten aanzien van de gemeente Raalte en de rol van met name het Plaatselijk Belang Mariënheem, maar ook die van de vele verenigingen. Mede door de vele citaten schetst de publicatie vooral ook een beeld van de Mariënhemers zelf, die toen en nu de wil bezitten om samen te bouwen aan een goede toekomst voor hun dorp.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mierlo, Theo van - Het dorp dat er niet had moeten komen. Mariënheem, 75 jaar een bloeiende gemeenschap.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.