Jacobs, Ies & Kuiper, Tiny - Overleven een kunst. Levensschets

Schrijver:
Titel: Overleven een kunst. Levensschets en oorlogsherinneringen
ISBN: 9789085065104
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2007, paperback, 128 pag, 21x22½cm, rijk geïll met foto`s zw/w en tekeningen in kleur, NIEUW boek
Prijs: € 13,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Over de joodse werkkampen tijdens de Tweede Wereldoorlog is maar weinig geschreven. Des te opzienbarender zijn dan ook de herinneringen en vooral de tekeningen en aquarellen van Ies Jacobs, die eerst als dwangarbeider en vervolgens als onderduiker de oorlog heeft overleefd.
Ies Jacobs werd begin 1942 tewerkgesteld als dwangarbeider in Drenthe. In de zomer van dat jaar, toen deportatie naar Westerbork dreigde, wist hij met een barakgenoot het werkkamp te ontvluchten. De rest van de oorlog heeft hij als onderduiker op diverse adressen doorgebracht, vaak in barre omstandigheden. Hij verbleef in hutten, op zolder- en achterkamertjes en zelfs in een met planken en plaggen afgedekte kuil. En al die tijd schreef en tekende hij. Het hoogtepunt van Overleven een kunst zijn ongetwijfeld de 'Kampflitsen': zo'n dertig ingekleurde pentekeningen die Jacobs in het werkkamp maakte en voorzag van onderhoudende bijschriften.
Overleven een kunst belicht aan de hand van Jacobs' tekeningen en andere kunstwerken een vergeten episode uit de geschiedenis van de jodenvervolging. Maar bovenal is dit het verhaal van een overlever die tegelijk een levenskunstenaar is.
Verder lezen

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jacobs, Ies & Kuiper, Tiny - Overleven een kunst. Levensschets en oorlogsherinneringen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Verkenner

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.