Meester, Mariët - De stilte voor het vuur

Schrijver:
Titel: De stilte voor het vuur
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhof (1992)
Bijzonderheden: Nieuw, 1e druk. Handtekening en opdracht mogelijk.
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 2,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Hoe hebben de Roemeense Roma vijfenveertig jaar communistische dictatuur doorstaan? Slagen deze twee miljoen individuen erin hun identiteit te hervinden? Mariët Meester reisde naar Roemenië om met de Roma te gaan samenleven. Zij komt in contact met koperslagers die in tenten wonen, afvalrapers op de vuilnisbelt van Boekarest, berenleiders en dansers, op macht beluste Roma-politici, mensen die naar Duitsland vluchten en mensen die te arm zijn om te vluchten. Ze woont bij krotbewoners die tot de pinksterbeweging zijn bekeerd en nog net in leven blijven dankzij de hulpgoederen van de Nederlandse zending. Tijdens haar verblijf in Roemenië wordt zij keer op keer geconfronteerd met twee schokkende zaken: het allesoverheersende materialisme, dat er zelfs toe leidt dat zij kinderen te koop krijgt aangeboden, en het racisme van de Roemenen. In Roma-wijken worden huizen in brand gestoken, de bewoners verjaagd.

De stilte voor het vuur (1992) werd in 2006 met enkele nieuwe hoofdstukken in zijn geheel opgenomen in Mariët Meesters boek Sla een spijker in mijn hart - Roemeense Roma na de revolutie.

(...) De stilte voor het vuur geeft een bewogen en knap geschreven beeld van een in alle opzichten verdrukte bevolkingsgroep. Het siert haar en haar gezel, de fotograaf Jaap de Ruig, dat zij vrijwillig zoveel ongemak (vlooien, honger, loerend geweld) hebben getrotseerd om een karwei op te knappen waarvoor de meeste verslaggevers feestelijk zouden hebben bedankt.
Piet de Moor in Vrij Nederland

(...) een indringend beeld van het leven binnen Roma-gemeenschappen. Het zou een absurd soort soap, vol haat, hartstocht en bijna levensbedreigende onkunde kunnen zijn, als de onderliggende problemen niet zo ernstig waren.
Rene van Zanten in de Haagse Courant
Verder lezen

Mariët Meester uit Amsterdam

Verkooppunt voor boeken van Mariët Meester die in de boekhandel niet of nauwelijks te verkrijgen zijn. Op aanvraag gesigneerd en eventueel met opdracht. Alle boeken in nieuwstaat.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meester, Mariët - De stilte voor het vuur

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Mariët Meester

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Mariët Meester
  • Na uw bestelling ontvangen u en Mariët Meester een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Mariët Meester vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Mariët Meester kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.