Daniele de Temmerman, Andre Jacqmain, Pierre Alechinsky e.a - U

Schrijver:
Titel: URVATER. Het verhaal van een kunstverzameling
Uitgever: BE - , stichting kunstboek, 2013
Bijzonderheden: Hardback, 225x225mm, 224p, 175 bw and col. illustrations, Dutch (NL) edition . ISBN 9789058564771.
Prijs: € 45,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen Nederland)
Meer info:
Het Belgische echtpaar Urvater had een passie voor kunst en artiesten. Man Ray, Max Ernst, Wilfredo Lam en Roberto Matt behoorden tot hun persoonlijke vriendenkring. In de jaren 1950 en '60 bouwden Bertie en Gigi Urvater een indrukwekkende collectie uit, in de eerste plaats gerenommeerd voor haar surrealistische en abstracte werken. Om hun schatten gepast te huisvesten, ontwierp architect Andre Jacqmain nabij Brussel (St-Genesius-Rode) een bijzonder museum-huis, dat nu, na meer dan een poging en vele tegenslagen, in dit boek opnieuw in zijn oorspronkelijke glorie hersteld wordt. Vol pittige anecdotes, getuigt dit boek niet alleen van de bijzondere geschiedenis van Maison Urvater - architecturaal een meesterwerk op zich - maar ook van een wonderbaarlijk tijdperk en van het avontuur van een buitengewoon koppel. De werken uit de collectie Urvater zijn vandaag verspreid over 's werelds belangrijkste musea en kunsthistorische instituten: Metropolitan Museum (New York), Hirshorn Museum (Washington), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (Madrid), Tate Gallery (Londen), Centre Georges Pompidou (Parijs), Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris, Musee d' Israel (Jerusalem), Musee Boijmans van Beuningen (Rotterdam), Stedelijk Museum (Amsterdam), Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen (Dusseldorf), Ludwig Museum im Deutschlerenhaus (Koblenz), Sprengel Museum (Hannover), Stadtische Galerie im Lenbachhaus (Munich), Kunsthaus (Zurich),...
Verder lezen

Erik Tonen Books

Erik Tonen Books uit Putte / Antwerpen BE

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Daniele de Temmerman, Andre Jacqmain, Pierre Alechinsky e.a - URVATER. Het verhaal van een kunstverzameling Daniele de Temmerman, Andre Jacqmain, Pierre Alechinsky e.a - URVATER. Het verhaal van een kunstverzameling

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.