J.L van der Pauw - Rotterdam 40-45

Schrijver:
Titel: Rotterdam 40-45
ISBN: 9789462580015
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS Zwolle
Bijzonderheden: 2014,128pp,Gebonden hardcover,geschiedenis,WOII,veel foto's,nieuw
Prijs: € 34,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Rotterdam 40-45 vertelt het verhaal van de Maasstad in de Tweede Wereldoorlog. Het boek gaat uit van ruim 100 oorlogsfoto's, die elk een aanknopingspunt bieden voor het vertellen van een onderdeel van deze geschiedenis. Het boek volgt in opzet het succesvolle Het Grote 40-45 Boek, dat meerdere drukken beleefde. Uitgebreide teksten geven een toelichting op afzondelijke gebeurtenissen en de oorlogsperiode als geheel. Het boek heeft veel aandacht voor de betekenis van de oorlog voor gewone Rotterdammers. Aan bod komen de laatste maanden in vredestijd, de meidagen van 1940, het bombardement van 14 mei 1940, en de eerste oorlogsjaren waarin het de Duitse bezetter voor de wind ging. Natuurlijk gaat het ook over de in de oorlog geplande wederopbouw, de zware laatste jaren (denk aan het tragische Amerikaanse bombardement op Rotterdam West van 1943), het verzet en de hongerwinter.

Over de Auteur:
Dr. J.L. van der Pauw publiceerde onder meer het omvangrijke standaardwerk Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog (2006), waarvoor hij in 2008 de Mr. J. Dutilhprijs voor de beste historische publicatie over Rotterdam ontving.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J.L van der Pauw - Rotterdam 40-45

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Snoek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.