Aalberse (pseudoniem van Johan van Keulen - Bruinisse, 20 december 191

Schrijver:
Titel: De liefde van Bob en Daphne - Ontluikende driften
ISBN: 9060572998
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuwe Wieken Omega Boek Amsterdam, pb, 328 pag.
Bijzonderheden: 1982, 8e druk (1957¹)
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Han B. Aalberse, pseudoniem van Johannes van Keulen (Bruinisse, 20 december 1917 - aldaar, 12 januari 1983) Nederlands uitgever, romanschrijver en vertaler.

Onder eigen naam publiceerde Johan(nes) van Keulen een christelijke meisjesroman en enige seksuele voorlichtingsboekjes die ook waardering vonden in rooms-katholieke kring. Kenmerkend voor de inhoud van deze boekjes is het volgende citaat uit Meisjes vragen: "Hoe nu die geslachtsdaad of éénwording van man en vrouw tot stand komt is iets, waarover je voorlopig je hoofd niet behoeft te breken. Onthoud goed, dat de geslachtsdaad niet tot puberteitsland behoort."

Grote bekendheid verwierf Aalberse pas door zijn trilogie De liefde van Bob en Daphne (deel I en II) en Liesbeth en de wereld van Bob en Daphne, romans die handelen over jeugdige ontdekking van de seksualiteit. Geen van drieën van literaire waarde, wel van belang door de justitiële belangstelling die boeken en schrijver genoten vanaf 1959 tot halverwege de jaren zestig. Het verschijnen van deze boeken was voor het Ministerie van Justitie aanleiding voor een proces over het erotische karakter van deze romans en de vrijheid die de schrijver zich daarbij had gepermitteerd.

Hoewel Aalberse altijd heeft volgehouden opvoedende bedoelingen te hebben gehad met zijn boeken werd hij toch in tijdelijke hechtenis genomen. Diverse auteurs van naam, zoals Victor E. van Vriesland, Adriaan van der Veen en Jef Last namen het op voor de schrijver. Zijn zaak werd bovendien verdedigd door advocaat en kunstminnaar Arie Mout (1900 ? 1978), die door zijn grote belezenheid in staat was de beschuldiging van "aanstotelijkheid van de eerbaarheid" met een beroep op de internationale literatuur uit verleden en heden te ontkrachten. Aalberse kreeg uiteindelijk een symbolische boete en zijn boeken werden in beslag genomen (en weer vrijgegeven). De Bob en Daphne-processen hebben er toe bijgedragen dat er in Nederland een grotere persvrijheid voor erotisch werk is gekomen, zodat dit niet meer onder de toonbank ligt
Verder lezen

Ponsava Books

Ponsava Books uit Leidschendam

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een email die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Aalberse (pseudoniem van Johan van Keulen - Bruinisse, 20 december 1917 - aldaar, 12 januari 1983), Han B. - De liefde van Bob en Daphne - Ontluikende driften Aalberse (pseudoniem van Johan van Keulen - Bruinisse, 20 december 1917 - aldaar, 12 januari 1983), Han B. - De liefde van Bob en Daphne - Ontluikende driften

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ponsava Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ponsava Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ponsava Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ponsava Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ponsava Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.