Chrispijn, Rob - Ogen met uitzicht op zee

Schrijver:
Titel: Ogen met uitzicht op zee
Taal: Nederlands
Uitgever: Theaterprodukties Jan Willemsen / Hypoxylon
Bijzonderheden: Spiksplinternieuw boek
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
theater /teksten/liedjes

Het waren niet bepaald ideale omstandigheden waaronder ik het werk van Rob Chrispijn leerde kennen: in de begindagen van Herman van Veen had ik nogal wat teksten voor hem geschreven. Zat ik daar op een avond verwachtingsvol in de loge van theater Carré, bleek er niet één tekst van mij in de voorstelling te zitten! Wél heel veel van ene Rob Chrispijn: Suzanne, Rozegeur, Jacob Olle, noem maar op.
Nou ben ik een jaloers mannetje, maar voor kwaliteit heb ik altijd de grootste bewondering. En hoewel ik later nog wel eens een licht knarsentanden niet kon onderdrukken, moest ik toegeven dat Chrispijn prachtige liedteksten schrijft. Nu ik alweer een aantal jaren zelf optreed en daarbij soms gebruikmaak van zijn werk, weet ik uit ervaring wat een genot het is om een echte Chrispijn-tekst te zingen.
Hans Dorrestijn
Recensie(s)
De auteur (Wenen, 1944) schreef talloze bekend geworden liedteksten voor artiesten als Herman van Veen ('Suzanne'), Liesbeth List ('Kinderen een kwartje') en Loekie Knol ('Algebra'). Ook schreef hij teksten voor het programma Klokhuis en Sesamstraat. De meeste teksten zijn sociaal bewogen te noemen of gaan over emoties als twijfel, angst, verdriet en geluk. In 1984 verscheen van hem de bundel '15 jaar liedteksten'* en nu dan deze bundel die een persoonlijke keuze uit al zijn liedteksten tot dusver bevat van 113 stuks. De bundel draagt dezelfde titel als zijn theaterprogramma, maar heeft daar verder geen relatie mee. De teksten zijn alfabetisch gerangschikt, zodat er zich in deze keuze uit meer dan 25 jaar tekstschrijven geen duidelijke ontwikkeling aftekent. Achterin het boek staat een discografie die componist, uitvoerend artiest, titel van de plaat of van het theaterprogramma aangeeft. De niet in de lijst vermelde teksten bestaan alleen in manuscript, zoals b.v. 'Onze jongens' over Srebrenica. Het zijn allemaal rijmende teksten, waarvan de meeste zich vrij vlot laten lezen. Aardig voor de liefhebber van het genre.

R.A. Wagenaar-Duursma
Verder lezen

StijnStreuvels uit Zuidlaren

Logo StijnStreuvels

Bij het verzenden bereken ik geen kosten voor het inpakken, alleen de kosten van de postzegels:
0 t/m 20 gram= 0,87; (=1 zegel)
20 t/m 50 gram= 1,74; (=2 zegels)
50 t/m 100 gram= 2,61; (=3zegels)
100 t/m 350 gram= 3,48; (=4 zegels.)
350 gr. t/m 2 kilo= 4,35 euro.=(5 zegels)
Voor België zijn de verzendkosten tot 350 gr. 8,70 euro en tot 2 kg. 9,80 euro
Een pakket verzenden met U.P.S is spotgoedkoop: t/m 20 kilo in NEDERLAND = 4,20 euro. U moet uw pakket dan wel zelf ophalen bij een U.P.S.-punt bij u in de buurt.
Pakket met PostNL = 6,95 euro
ALLE FOTO'S ZIJN ORIGINELE AFBEELDINGEN VAN DE AANGEBODEN BOEKEN. LET VOORAL OOK OP DE RUG VAN HET BOEK.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Chrispijn, Rob - Ogen met uitzicht op zee

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij StijnStreuvels

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met StijnStreuvels
  • Na uw bestelling ontvangen u en StijnStreuvels een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van StijnStreuvels vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • StijnStreuvels kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.