Malik, Kenan - Van fatwa tot jihad / de Rushdie-affaire en haar

Schrijver:
Titel: Van fatwa tot jihad / de Rushdie-affaire en haar erfenis
ISBN: 9789025429966
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas-Contact
Bijzonderheden: 2009, Paperback, 317 pp. Nieuw.
Prijs: € 9,50
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Botsingen van beschaving sinds de affaire-Rushdie

In 2009 is het twintig jaar geleden dat Salman Rushdies roman De duivelsverzen verscheen, het begin van een van de geruchtmakendste wereldwijde conflicten over de vrijheid van meningsuiting, maar bepaald niet het laatste incident: tot en met Deense cartoonisten en Ayaan Hirsi Ali botst 'ons' vrije woord regelmatig met de islam.
Voor journalist en wetenschapper Kenan Malik was de Rushdie-affaire persoonlijk een grote schok. Als geboren Indiër en getogen Brit, voelde hij verwantschap met de getroffen schrijver maar ook een hoop ongemakkelijkheid. Want van religieuze conflicten had Malik nooit last gehad maar van racisme wél, maar die twee krijgen steeds meer met elkaar te maken. Moet de islam overal de schuld van krijgen? En hoezeer is het Westen gehecht aan zijn intellectuele vrijheid?
Verder lezen

Lorem ipsum uit Zuidlaren

Logo Lorem ipsum

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Malik, Kenan - Van fatwa tot jihad / de Rushdie-affaire en haar erfenis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.