Koeck, Paul - Het doorgeefmeisje

Schrijver:
Titel: Het doorgeefmeisje
ISBN: 9789023410751
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: 2003, 1e druk,paperback, 204 pp, als nieuw
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Schoonheid en rechtvaardigheid, onderwerping en overheersing, deze thema's vormen het hart van Het doorgeefmeisje, de indringende nieuwe roman van Paul Koeck. Centraal staat een uit een blanke vader en zwarte moeder geboren meisje: Marianne Quatorze. Op zeer jonge leeftijd ontmoet de mooie Marianne de zwarte Braziliaan en plastisch chirurg Otelo de Azevedo en de Vlaamse rechter Bram Bonami, allebei vijfentwintig jaar ouder dan zij, en samen afgestudeerd aan de universiteit. De mannen hebben voor elkaar een respect dat in de buurt van bewondering, zelfs liefde komt. Dat gevoel vertaalt zich echter vooral in het willen hebben wat de ander heeft.Marianne wisselt een aantal keren van partner, niet omdat zij kiest, maar omdat ze wordt gekozen. Ze ontdekt echter hoe ze macht kan uitoefenen: door een schijn van totale onderdanigheid gebruikt ze haar schoonheid om anderen te beïnvloeden en te beheersen. Op die manier wordt ze, hoewel ze eigenlijk geen echte poging doet om haar roots op te sporen, niet alleen heen en weer geslingerd tussen zwart en blank, de twee culturen die in haar zijn versmolten, maar ook tussen macht en onmacht, de twee polen in haar eigen leven.
Verder lezen

De Diamant uit Benschop

Logo De Diamant

Literaire boekhandel De Diamant Verzendkosten: Brievenpost volgens tarief Post.nl. Pakje wat past in de brievenbus 3,80 euro. Pakketpost (past niet in de brievenbus) 6,50 euro (alleen voor Nederland).

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Koeck, Paul - Het doorgeefmeisje

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Diamant

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Diamant
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Diamant een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Diamant vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Diamant kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.