Wurtzel, E - Bitch, een lofzang op lastige vrouwen

Schrijver:
Titel: Bitch, een lofzang op lastige vrouwen
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff 1998
Bijzonderheden: softcover, 400 blz, vzkn. NL E 7,50
Prijs: € 5,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In Bitch brengt Elizabeth Wurtzel een groot aantal 'lastige vrouwen' tot leven: van Delilah (de eerste vrouw die de ondergang van een groot man op haar geweten had) tot Drew Barrymore, terwijl ze en passant haar licht laat schijnen op It-girls, Lolita's, vroegere schoonheidskoninginnen en gekke of eenzame vrouwen die voor 'teef' worden uitgescholden wanneer ze te oud en te veeleisend worden. Bitch is een briljant traktaat over de geschiedenis van het manipulatieve vrouwelijke gedrag, geschreven in proza dat even schaamteloos en gevarieerd is als de vrouwen wier lotgevallen Wurtzel bechrijft: Sharon Stone, Diana, prinses van Wales, Nicole Smith en de vrouwen van Potifar - onder anderen.

NBD|Biblion recensie
In deze verhandeling wordt uitgegaan van de stelling dat onafhankelijke 'lastige' vrouwen veel boeiender en interessanter zijn dan de 'Brave Betsy's'. In vijf hoofdstukken staat steeds een vrouw centraal, die wordt vergeleken met vergelijkbare andere vrouwen, zoals het eerste over Delilah, die nu wordt gezien als een verraadster, maar alleen maar duidelijk maakte wat ze wilde, het derde over mooie jonge vrouwen als de dichteressen Anne Sexton en Sylvia Plath, die zelfmoord pleegden en het laatste over Nicole Brown, die doordat ze te lang bij O.J. Simpson bleef, door hem vermoord werd en uiteindelijk minder sympathie kreeg dan haar moordenaar.
- Wurtzel publiceerde eerder de spraakmakende bestseller Het land van Prozac, over haar verslaving en depressies. Ook dit redelijk vertaalde boek is heel uitgesproken. Hoewel ze soms doordraaft en uitgaat van de Amerikaanse wereld maakt ze raak en geestig duidelijk dat eigenzinnig gedrag van vrouwen door de maatschappij veel minder gewaardeerd wordt dan hetzelfde gedrag van mannen en dat daarom vrouwen gemakkelijk verleid worden tot een 'Brave Betsy' bestaan.
- Zwart-wit omslagfoto van de ongeklede auteur, wijzend naar de hardroze titel
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wurtzel, E - Bitch, een lofzang op lastige vrouwen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.