Maioli, Walter - Klank en muziek de oorsprong van de muziekinst

Schrijver:
Titel: Klank en muziek de oorsprong van de muziekinstrumenten
ISBN: 9789061135739
Taal: Nederlands
Uitgever: Atrium - Alphen aan den Rijn, 1992 9789061135739
Bijzonderheden: bibliotheekboek, hardcover geplastificeerd 157pp. in prima staat, fant. afbeeldingen
Prijs: € 9,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De eerste muziekinstrumenten ontstonden in prehistorische tijden. Ze werden gemaakt van allerlei natuurlijk materiaal, afkomstig van dieren, planten en mineralen. Dit boek gaat over dergelijke 'primitieve' muziekinstrumenten. De auteur (hij is een specialist op zijn vakgebied) bespreekt hoe de prehistorische mens de instrumenten gebruikte, en - heel belangrijk - waarom ze werden gebruikt. De vroege muziekinstrumenten worden in groepen ingedeeld, gebaseerd op de manier waarop de klank van het instrument wordt voortgebracht. Zo zijn er de instrumenten waarvan de klank wordt voortgebracht door het in trilling brengen van snaren (snaarinstrumenten), of die waarvan de klank wordt voortgebracht door het in trilling brengen van een luchtkolom (blaasinstrumenten). Van elke categorie muziekinstrumenten worden enige tientallen (afkomstig uit alle werelddelen) afgebeeld, meestal in zwart-wit tekeningen. De vele afbeeldingen zijn bijzonder leerzaam voor de muziekliefhebber die wat dieper wil graven in de geschiedenis van het muziekinstrument, want de meeste populaire handboeken over muziekinstrumenten besteden nauwelijks aandacht aan het 'primitieve' muziekinstrument.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Maioli, Walter - Klank en muziek de oorsprong van de muziekinstrumenten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.