Sartre Jean Paul - De Muur

Schrijver:
Titel: De Muur
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Paperback in redelijke staat
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
plaatst Sartre zijn personages in extreme situaties, waarin ze op zichzelf en op anderen worden teruggeworpen. Ze worden letterlijk of figuurlijk gevangen gehouden en hebben geen steun aan elkaar. Vaak blijkt er voor hen uiteindelijk geen uitweg te zijn. Het pessimisme en individualisme dat uit Sartres werk spreekt is toonaangevend geweest voor de visie op de mens in de twintigste eeuw. Sartres beroemdste toneelstuk ‘Met gesloten deuren’ eindigt in de vaak geciteerde uitspraak ‘De hel, dat zijn de anderen.’
In ‘De muur’, dat speelt tijdens de Spaanse burgeroorlog, krijgt een in de cel opgesloten man te horen dat hij de volgende dag geëxecuteerd zal worden. ‘De kamer’ en ‘Intimiteit’ gaan over echtparen die hun huwelijkstrouw tot in het absurde doorvoeren. ‘Herostrates’ is het verhaal van een man die zo door haat wordt verteerd dat hij het plan beraamt om vijf willekeurige medemensen en zichzelf om te brengen.
Deze onvergetelijke en tijdloze verhalen en toneelstukken verdienen het gelezen en herlezen te worden door iedereen die Sartre al weer geruime tijd dood waande.

Uit de inleiding van Connie Palmen:
‘Vanaf die dag heb ik Sartre bewonderd, met hem in clinch gelegen, hem periodiek genegeerd om uiteindelijk altijd weer bij hem terug te keren. Dagboeken, brieven, de wonderlijke biografie van Jean Genet, verhalen, romans, toneelstukken, filosofische werken en de biografieën die in de loop van de jaren tachtig over hem verschenen, ik kon ze niet laten liggen en was telkens weer verrast door zijn stoutmoedigheid.’


Nu het in 2005 honderd jaar geleden is dat Jean-Paul Sartre werd geboren komt er weer een opleving in de aandacht voor zijn persoon en werk. Er wordt een mooie tentoonstelling aan hem gewijd in de Bibliotheque Nationale de France in Parijs en de Bezige Bij bundelt in een soort omnibus een paar meesterwerken van de voormalige popster van het existentialisme en criticaster van de gevestigde politieke orde met opzienbarende inschattingsfouten. Het betreft hier de verhalenbundel 'De Muur' met vooral het intrigerende 'De jeugd van een leider' en drie toneelstukken: 'De Vliegen' (zijn theaterdebuut), 'Met gesloten deuren' (met als thema ' l'enfer c'est les autres') en 'Vuile handen' waarin het politieke engagement klemmend verwoord wordt. De vertalingen uit de jaren '60 zijn qua spelling en terminologie een weinig opgefrist, waarbij het opvalt dat er in de toneelstukken toch meer boekentaal dan spreektaal wordt gebruikt; het wervende voorwoordje van Connie Palmen is eigenlijk het enige wat tegenvalt.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.