Hiltermann, Mr. G.B.J. en anderen - Geschiedenis van de Tweede

Schrijver:
Titel: Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in foto`s en documenten
Taal: Nederlands
Uitgever: Bosch & Keuning
Bijzonderheden: 1962, softcover, 11½x18cm, serie van 20 boeken elk 192 pag, veel foto`s, registers, zw/w, bladen los, matige staat
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de twintig-delige 'Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog' worden de dramatische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog beschreven door een van Nederlands meest vooraanstaande politiek commentatoren, mr. G.B.J. Hiltermann. Hij doet verslag van de aanloop tot de oorlog: de vredesverdragen van Parijs, de opkomst van de NSDAP, de eerste jaren van het Derde Rijk, de geheime oorlogsvoorbereidingen en de falende Britse politiek. Hij beschrijft de gebeurtenissen tijdens de oorlog: de bezetting van Nederland, de Blitz tegen Engeland, de aanval op Pearl Harbor, de Endlösing en het keerpunt bij Stalingrad. Te slotte geeft hij zijn visie op de bevrijding. D-day, de slag om Arnhem en de capitulatie. Deze boeken, helder en bewogen geschreven, bevatten tal van fragmenten uit toespraken, communiqués, brieven en dagboeken. De boeken zijn geïllustreerd met tientallen kaarten en foto's die een uitgebreid chronologisch overzicht van de gebeurtenissen geven.

In deze serie van 20 boeken hebben de auteurs de Tweede Wereldoorlog indringend beschreven. Het is een echt geschiedverhaal, heel leesbaar geschreven, recht doende aan de tragiek van dit drama en de hoofdrolspelers. Een verhalende geschiedenis dus, meeslepend, boeiend, gericht op de politieke verwikkelingen, intriges en het krijgsgebeuren, waarbij herhaaldelijk het niveau van een Tuchman wordt bereikt. In deze positieve beoordeling zitten tegelijkertijd de zwakke kanten van het geheel: de geringe aandacht voor het niet-politieke en het niet-militaire zoals de sociale gevolgen, de wetenschappelijke, en de geestelijke ontreddering. Zeer aanbevolen dus voor hen die willen weten wat er gebeurde, minder voor hen die naar achtergronden of nieuwe visies zoeken. Alle delen bevatten veel kaarten en een groot aantal zwart/wit foto's. Deel 20 bevat het register en een chronologisch overzicht van zo'n 190 pagina's.
Verder lezen

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hiltermann, Mr. G.B.J. en anderen - Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in foto`s en documenten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Verkenner

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.