Vermeulen, Bart ; Ivo Hermsen en Emile Mittendorff - Achterblij

Schrijver:
Titel: Achterblijvers in de volksverhuizingstijd. Archeologisch onderzoek in het kader van de aanleg van de Zweedse tunnel, Colmschate (gemeente Deventer).
Taal: Nederlands
Uitgever: Gemeente Deventer, Deventer - Reeks : Rapportages Archeologie Deventer. Nr. 27.
Bijzonderheden: Paperback, 2009, 120 blz. Met 69 foto's, tekeningen en plattegronden. Afm. 21 x 29,5 cm.
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Toen in het begin van de 21 ste eeuw plannen werden gemaakt om de Siemelinksweg te verbreden en te verbinden met de N348, kreeg Archeologie Deventer een tweede kans om deze vindplaatsen te onderzoeken. Binnen de driehoek Zweedseweg, Holterweg en de spoorlijn Deventer-Zutphen werd een nieuw knooppunt aangelegd dat ervoor moest zorgen dat alle verkeer goed kon doorstromen. Hiervoor werden twee tunnels en een fly-over aangelegd. Voorafgaand aan de aanleg van de tunnels moest de bestaande Siemelinksweg worden verplaatst en verbreed. Omdat de Siemelinksweg een belangrijke aansluiting op de A1 vormt, kon de weg niet worden afgesloten en moesten het archeologisch onderzoek en de aanleg van de nieuwe weg in een aantal smalle stroken worden uitgevoerd. Deze stroken vormden samen een gebied, waarin voor het eerst in Deventer een combinatie van sporen uit de laat-Romeinse tijd en sporen uit de direct daaropvolgende vroege middeleeuwen kon worden onderzocht.
In deze rapportage worden de resultaten van dit onderzoek beschreven. Bijzondere aandacht wordt verder besteed aan de vondsten. Vooral keramiek uit deze periode is zeldzaam en verdient een uitgebreide publicatie. Tot slot is geprobeerd deze vindplaats te koppelen aan de waarnemingen en kleine opgravingen die voorafgingen aan de aanleg van de woonwijk en het bedrijventerrein. Hierdoor kunnen deze opgravingen in een groter verband worden geplaatst. De woonwijk en het bedrijvenpark zijn inmiddels grotendeels volgebouwd. Dit onderzoek vormde een van de laatste mogelijkheden tot archeologisch onderzoek in deze omgeving.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vermeulen, Bart ; Ivo Hermsen en Emile Mittendorff - Achterblijvers in de volksverhuizingstijd. Archeologisch onderzoek in het kader van de aanleg van de Zweedse tunnel, Colmschate (gemeente Deventer).

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.