Beijer, Erik / Samama, Leo - Muziek in de nederlanden van 1100

Schrijver:
Titel: Muziek in de nederlanden van 1100 tot heden
ISBN: 9789062553969
Taal: Nederlands
Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij 1993 9789062553969
Bijzonderheden: ex bibliotheek geb. hardcover 200pp. in goede staat
Prijs: € 6,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Boeken en cursussen met het thema muziekgeschiedenis gaan vrijwel nooit over de Nederlanden. Toegegeven, de Nederlanden herbergden geen Bach, Mozart of Beethoven, maar dat is geen reden om het bijzonder kleurrijke muziekleven in de Nederlanden maar te vergeten.
Waarom komt de Nederlandse muziek er bij kunsthistorici zoveel slechter af dan de literatuur en de beeldende kunst? Een open vraag waarop Teleac haar eigen antwoord geeft: het hiaat zo goed mogelijk invullen.
In dit boek wordt de muziek zoals deze vanaf de Middeleeuwen tot heden is gespeeld en gecomponeerd op verschillende niveaus behandeld. Niet alleen het topje van de ijsberg, de ‘Topkunst’, is interessant; geen top zonder basis tenslotte.
Ook de straatmuziek, de huismuziek en andere amateuristische muziekbeoefening komen aan bod. Bovendien wordt het componeren, spelen, maar ook luisteren naar muziek steeds in nauw verband gebracht met het historische en sociaal- culturele klimaat waarin de muziek is ontstaan. Dus naast ‘wat klinkt er en wie componeerde het?’ wordt eveneens aandacht besteed aan: Waar klinkt de muziek en waarom op dat moment? Wie bekostigt en organiseert het? Wie luisteren ernaar en hoe waardeert men de muziek?
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beijer, Erik / Samama, Leo - Muziek in de nederlanden van 1100 tot heden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.