Kuyper, E. de - De verbeelding van het mannelijk lichaam Naak

Schrijver:
Titel: De verbeelding van het mannelijk lichaam Naakt en gekleed in Hollywood 1933-1955
ISBN: 9789061683865
Taal: Nederlands
Uitgever: SUN Nijmegen 1 druk 1993 9789061683865
Bijzonderheden: grote ingenaaide paperback met flappen 262pp. als nieuw, met foto's
Prijs: € 5,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In de periode 1933-1955 hanteerden de filmstudio's van Hollywood een strenge code van zelfcensuur, de 'Hayscode', die voorschreef wat wel en wat niet was toegestaan bij het uitbeelden van het vrouwelijk lichaam. Over het mannelijk lichaam werd in deze codering niet gerept, op dit gebied bestond er zoiets als een ongeschreven wet. Hoe luidde die ongeschreven wet, wat waren de achtergronden daarvan, en op welke manier presenteerden filmmakers hun mannelijke stars in die tijd? In dit essay verdiept cineast en filmtheoreticus Eric de Kuyper zich in dit boeiende vraagstuk. Hij neemt een aantal filmgenres door, zoals oorlogsfilms, westerns, melodrama's, historische films en piratenfilms. Het boek bestaat uit vier delen, waarbij steeds een bepaald lichaamsdeel bijzondere aandacht krijgt. Ieder deel wordt afgesloten met een psychoanalytische beschouwing, waarin Hollywood wordt losgelaten op Freud en het Oedipus-complex. De cinematografische passages zijn beslist de moeite waard voor ieder die zich wil verdiepen in filmgeschiedenis en filmanalyse, de psychoanalytische kanttekeningen zijn van een zeer pittig, academisch niveau.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kuyper, E. de - De verbeelding van het mannelijk lichaam   Naakt en gekleed in Hollywood 1933-1955

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.