Mok, Maurits - Avond aan avond

Schrijver:
Titel: Avond aan avond
ISBN: 9023444906
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: 1970, 1e druk, paperback met omslag, 62 pp, in prima staat
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dichter, vertaler, (kinderboeken-)schrijver en criticus. Werd geboren als Mozes Mok, maar wijzigde in 1971 zijn voornaam officieel in Maurits. Hij was de vader van Els, Marianne en Judith Mok (dichteres, zangeres en actrice, 1958) en een van de oprichters van uitgeverij De Bezige Bij (1944).

Mok werd als kind reeds geconfronteerd met de gevolgen van een oorlog: hij zag de uitgewekenen tussen 1914 en 1918 om zich heen. Opgroeiend nam hij voorts waar hoe hele 'klassen' slachtoffer waren van onrechtvaardige maatschappelijke verhoudingen. In de jaren dertig leerde hij wat het betekende, jood te zijn en tot een vervolgde bevolkingsgroep te behoren.

Hij werkte kort als correspondent op een handelskantoor, maar koos al snel voor een leven in de literatuur. Hij debuteerde in 1934 met de roman Badseizoen (Rozenbeek en Venemans, Hilversum), maar publiceerde later vooral veel poëzie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dook Mok onder in Het Gooi. In deze periode publiceerde hij onder de pseudoniemen Victor Langeweg en Hector Mantinga.
Verder lezen

De Diamant uit Benschop

Logo De Diamant

Literaire boekhandel De Diamant Verzendkosten: Brievenpost volgens tarief Post.nl. Pakje wat past in de brievenbus 4.00 euro. Pakketpost (past niet in de brievenbus) 6,75 euro (alleen voor Nederland).

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mok, Maurits - Avond aan avond

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Diamant

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Diamant
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Diamant een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Diamant vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Diamant kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.