Schroder, Allard - De hydrograaf - roman

Schrijver:
Titel: De hydrograaf - roman
ISBN: 9789023401193
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De - GEBONDEN
Bijzonderheden: 2003 zevende druk, 204 pp boek verkeert in absolute nieuwstaat
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De hydrograaf is de geschiedenis van Franz von Karsch, die in het voorjaar van 1913 in Hamburg scheep gaat om de wetten van de zeegang te doorgronden. Maar alle wetenschap kan niet verhelen dat zijn leven in een impasse is geraakt, waarvan de uitweg niet op zee te vinden is. Dan zorgt het toeval voor een verrassende wending. 'Bedwelmende roman over de mislukte ontsnapping van een benarde ziel uit zijn zelfgebouwde kerker. Superieure literatuur.' - Elsbeth Etty in NRC Handelsblad' De sfeer van Slauerhoff en de thematiek van W.F. Hermans. Allard Schröder componeerde een aangrijpende vertelling in een schitterende stijl.' - Haarlems Dagblad De hydrograaf werd in Noorwegen bekroond met de Bastianprisen voor het best vertaalde boek van 2005.

Recensie(s)

De hoofdpersoon van deze psychologische roman van de Nederlandse schrijver (1946) is een zee deskundige, die als een soort vlucht voor zijn saaie toekomst een reis maakt onder het mom van een wetenschappelijke studie. Hij komt op die reis in aanraking met medepassagiers die elk een nieuwe wending aan hun leven hebben gegeven. Dit leidt ertoe dat hij uiteindelijk besluit ook zijn leven een dramatische wending te geven. De tijd waarin het speelt (rond de Eerste Wereldoorlog) wordt aardig gesuggereerd, evenals de langdurige zeereis, maar uiteindelijk gaat het toch om het inzicht van de hoofdpersoon in zijn eigen leven. Het is jammer dat de achtergrond niet wat meer gewicht heeft gekregen, nu blijft het een goedgeschreven, maar schetsmatig uitgewerkte roman, die daardoor zich wat moeizaam laat lezen. Gebonden; kleine druk. In licht gewijzigde vorm eerder verschenen in 'Optima'. Bekroond met de AKO-literatuurprijs 2002.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.73 100-2.000 gr. € 3.50 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 5.75 DPD € 6.00 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.60 DPD depôt € 4.95 Naar België pakket € 6.70 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schroder, Allard - De hydrograaf - roman

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.