Larsen, D.J. - Kleine ritueel

Schrijver:
Titel: Kleine ritueel
ISBN: 9789035112155
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Eerste druk 1992. In prima staat.
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit debuut bestaat uit drie verhalen; van dit drieluik is het middelste het langst en met zijn klassieke en christelijke thema's het uitvoerigst uitgewerkt. Het is het verhaal van de ondergang van een jonge, homo-sexuele musicus aan wiens wieg twee godinnen stonden, die van de liefde en die van de muziek. 'Muziek was zijn enige liefde, en liefde was zijn enige muziek'; toch weet de hoofdfiguur beide bronnen niet met elkaar in harmonie te brengen. Heel indringend verbindt de schrijver de verloedering van de tot schandknaap verworden man met motieven uit de passiemuziek van Bach. Zowel in het titelverhaal, 'Het kleine ritueel', als in het laatste verhaal, 'Stanislaus: dit le Polonais', spelen (ontluikende) homo-sexuele gevoelens, en de daarmee gepaard gaande gevoelens van eenzaamheid, zondebesef en schuld een voorname rol. Voor alle verhalen geldt dat de schrijver zeer geraffineerd in zijn thematiek met het spiegelmotief werkt, en stilistisch elk verhaal een onderscheiden sfeer weet te geven.
Verder lezen

Lorem ipsum uit Zuidlaren

Logo Lorem ipsum

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.