Willems, Guido - Reuzen in Limburg

Schrijver:
Titel: Reuzen in Limburg
ISBN: 9789090266688
Taal: Nederlands
Uitgever: Elfjulicomité Limburg
Bijzonderheden: 2012, 1e druk, 159 pp, gebonden met cd
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De traditie van de reuzen, de reuzengilden en de reuzenstoeten bestaat al eeuwen en is door de UNESCO officieel erkend als waardevol cultuurhistorisch erfgoed. Maar wat is de oorsprong van deze traditie, wie zijn al die figuren? Heemkundige Guido Willems stelde een uniek naslagwerk samen waarin hij aan de hand van historische documenten en met oude en nieuwe foto's alle reuzen uit Limburg, zowel de nog actieve als de verdwenen, uitgebreid portretteert: maar liefst 72 stuks in totaal. Stefaan Top, professor volkskunde aan de KU Leuven, opent het boek met een bijdrage over de herkomst van de reuzentraditie, de geografische spreiding van de reuzen en hun rituelen. Marcel Dumon, gildedeken van de Orde van de Kluizenaar van Bolderberg, doet een boekje open over de traditie en de werking van de reuzengilden. Tenslotte vertelt Eddy Tielemans, coördinator van het Limburgs museum in Venlo (NL) meer over de reuzen van over de Maas. Bij het boek zit een cd, gerealiseerd door het ANZ, met tal van bekende reuzenliedjes alsook enkele bijzondere historische opnames uit het archief van Radio Limburg.
Nieuwstaat.
Verder lezen

't boekenmagazijn

't boekenmagazijn uit Kuringen

Logo 't boekenmagazijn

't Boekenmagazijn is een verzendantiquariaat gelegen in Hasselt. Wij verzenden via bpost of DPD. Na afspraak kunnen de boeken ook afgehaald worden. Wij streven ernaar om boeken in zeer goede staat tot nieuwstaat aan te bieden aan een scherpe prijs. Naast een algemeen assortiment zijn onze specialiteiten kunst, krijgsgeschiedenis en oude prenten.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willems, Guido - Reuzen in Limburg

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij 't boekenmagazijn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met 't boekenmagazijn
  • Na uw bestelling ontvangen u en 't boekenmagazijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't boekenmagazijn vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • 't boekenmagazijn kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.