Waling-Huijsen, Marianne - Palliatieve zorg: de kunst van 'er z

Schrijver:
Titel: Palliatieve zorg: de kunst van 'er zijn'
ISBN: 9789055735035
Taal: Nederlands
Uitgever: Damon
Bijzonderheden: 2004, paperback, 128 blz; vrijwel zo goed als nieuw, naam vorige eigenaar op titelpagina
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met palliatieve zorg. Als naaste wordt je opeens geconfronteerd met de achteruitgang van een dierbare, en die wil je tot het allerlaatste toe de best mogelijke zorg bieden. Naast de zorg door een arts, verpleegkundige en andere professionele hulpverleners wordt het grootste deel van de palliatieve zorg door mantelzorgers en vrijwilligers ingevuld. Door hun aandeel is de palliatieve zorg in Nederland zo uitgebreid en heeft het veel aan kwaliteit gewonnen de laatste jaren.
Palliatieve zorg: De kunst van 'er zijn' is een handboek voor alle mantelzorgers en vrijwilligers die deze zorg verlenen. Dit boek beantwoordt vragen als: 'Wat betekent het om palliatieve zorg te verlenen als niet- beroepskracht?', 'Wat is goede palliatieve zorg?', 'Wat is, naast de lichamelijke verzorging, de inhoud van de geestelijke begeleiding?' en 'Hoever gaat palliatieve zorg?'. Naast nuttige informatie (zie ook de adressenlijst achterin), voorbeelden en praktische adviezen belicht Marianne Waling-Huijsen vooral ook de spirituele en ethische kant van de palliatieve zorgverlening.

Palliatieve zorg: De kunst van 'er zijn' is tevens informatief voor diegenen die misschien willen kiezen om zelf vrijwilliger te worden.
De beschreven ervaringen van vrijwilligers en mantelzorgers laten zien hoe waardevol en verrijkend dit werk ook voor jezelf kan zijn.
Biblion recensie, Ted Leijendekker:
De derde auteur uit de inmiddels befaamde kring studievrienden zoals geïntroduceerd door J.J. Voskuil in het verfilmde 'Bij nader inzien', indrukwekkend gevolgd door 'De harde kern' van Frida Vogels.
Overeenkomstig haar belofte heeft zij na zijn overlijden in 1986 nu de nagelaten werken bezorgd van de in haar romans als Frans aangeduide persoon. Hij verbleef o.a. geruime tijd in de Amsterdamse Valeriuskliniek. Hij doet hierover schrijnend verslag in het eerste deel 'Psychiatrisch dagboek' en met evenmin bevrijdend proza in het op 'losse' gedachten gebaseerde 'Dromen en monologen'.
Even zorgvuldig maar tegelijkertijd nog een fractie huiveringwekkender dan het werk van Vogels. Documentair qua tijdsbeeld. Interessant voor diegenen die Vogels en/of Voskuil reeds in hun hart hebben gesloten, verplichte kost voor in de psychiatrie geïnteresseerden.
Verder lezen

Ab Ovo Boeken uit Doetinchem

Logo Ab Ovo Boeken

Al de door mij aangeboden boeken zijn in goede tot zeer goede staat
Boeken worden zorgvuldig en stevig verpakt verzonden binnen 24 uur na ontvangst betaling.
Verzendmogelijkheden: postnl, DHL (pakketpost met levering aan huis of afhalen servicepunt.
Voor verzendkosten naar het buitenland gelden andere tarieven dan die in de advertentie vermeld staan.
Mits niet te dik kunnen twee tot drie paperbacks of twee gebonden boeken naast elkaar verpakt in een stevige kartonnen doos nog als brievenbuspakketje worden verzonden.
Informeer gerust voordat u een bestelling plaatst bij mij naar de hoogte van de verzendkosten.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Waling-Huijsen, Marianne - Palliatieve zorg: de kunst van 'er zijn' Waling-Huijsen, Marianne - Palliatieve zorg: de kunst van 'er zijn'

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab Ovo Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab Ovo Boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab Ovo Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab Ovo Boeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab Ovo Boeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.