Wolff, Rebecca - De beginners

Schrijver:
Titel: De beginners
ISBN: 9789041417060
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos
Bijzonderheden: 2011, 290 paginas, paperback, zgan,
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De vijftienjarige Ginger werkt in een diner in Wick, een slaperig stadje in Massachusetts. Ze is een dromerig meisje met een grote verbeeldingskracht en ze verslindt boeken. Zo probeert ze de kilte die haar familie omgeeft sinds de dood van haar oudere broer te ontvluchten. Nu haar beste vriendin Cherry liever met jongens praat dan met haar omgaat, is haar leven nog saaier geworden. Dan komen Theo en Raquel Motherwell de diner binnen. Ginger voelt zich onmiddellijk aangetrokken tot wereldwijze uitstraling van dit opzichtige jonge stel. Ze zijn in Wick voor een onderzoek naar de geschiedenis van het stadje, en Ginger wordt meegezogen in verhalen over de heksenprocessen van Salem en een verzonken stad. Ze verliest zichzelf in haar bewondering voor de Motherwells en gaat contact met anderen steeds meer uit de weg. Haar wereld wordt kleiner en duisterder, en verleidelijker. Maar waarom beginnen de Motherwells een vriendschap met een naïef vijftienjarig meisje? In prachtige, beeldrijke taal vertelt Wolff in deze roman een ontroerend verhaal over volwassen worden tegen wil en dank. Een droomdebuut!
Recensie(s)

Sterk literair debuut van de Amerikaanse schrijver Rebecca Wolff (1967): een evocatieve ontwikkelingsroman over de magische kracht van fantasie, de kwetsbaarheid van adolescenten en seksuele initiatie. In het saaie stadje Wick, Massachusetts, valt voor de 15-jarige Ginger Pritt weinig te beleven. Zij baalt ervan dat haar vriendin Cherry haar verwaarloost en zich meer op jongens richt. Ginger is een dromerige puber die stapels boeken heeft verslonden. De fantasiewereld waarin ze leeft krijgt een nieuwe dimensie als zij in aanraking komt met pornoblaadjes. Vooral de rubriek over 'de eerste keer' fascineert haar. Ginger ontmoet Theo en Raquel Motherwell, een pasgetrouwd stel dat in Wick is komen wonen om onderzoek te doen naar heksenvervolging in het verleden. Door hun hartelijkheid en wereldwijze uitstraling oefenen ze een grote aantrekkingskracht op Ginger uit. Tot ongenoegen van haar ouders trekt Ginger steeds meer met het tweetal op. Maar zijn Theo en Raquel wel wie zij voorwenden te zijn? Na vele jaren vertelt de volwassen Ginger hoe zij haar onschuld is verloren.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wolff, Rebecca - De beginners

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij MarJan

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met MarJan
  • Na uw bestelling ontvangen u en MarJan een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van MarJan vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • MarJan kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.