Wegnerb, Daniel M . [ isbn 9789035133693 ] - De Illusie van de

Schrijver:
Titel: De Illusie van de Bewuste Wil . ( Vraag iemand de gedachte aan ijsberen uit zijn hoofd te zetten en de kans is groot dat hij of zij juist obsessief aan deze dieren blijft denken. Zijn onze handelingen en gedachten eigenlijk wel bewust, -
ISBN: 9789035133693
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus , Uitgeverij .
Bijzonderheden: paperback in zeer nette staat - 0315 - 1e dr 2009 - 600 gr - 3,5 cm dik
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- of overkomen ze ons simpelweg?
Talloze filosofen, psychologen, neurowetenschappers en rechtsgeleerden hebben zich over deze fascinerende vraag gebogen. Bestaat de vrije wil of is geloof in een onafwendbaar determinisme gerechtvaardigd? Gerenommeerd psycholoog Daniel M. Wegner komt met een alternatieve interpretatie die ons denken over de aard van het bewustzijn en de vrijheid van handelen volledig op z'n kop zet. Vrije wil is een illusie, zegt Wegner, maar wel een die dient als gids voor het begrijpen van onszelf en voor de ontwikkeling van verantwoordelijkheidsgevoel en moraliteit. De illusie van de bewuste wil helpt om ons handelen te herinneren en op waarde te kunnen schatten. In De illusie van de bewuste wil behandelt Wegner de mogelijkheden van hypnose, het ouijabord en bemiddeling in trance en verkent hij de werking van de bewuste wil bij bezetenheid, identiteitsstoornissen en automatisch schrijven. Het resultaat is een boek dat vruchteloze discussie vermijdt, en ingaat op de grote invloed die de illusie van de bewuste wil op onze
levens heeft.

Daniel M. Wegner is sociaal psycholoog en hoogleraar psychologie aan Harvard University.


Velen denken dat vrijwillig gedrag van mensen gebaseerd is op een bewuste wil; we doen vaak datgene waar we bewust voor kiezen. In dit boek, geschreven door een Amerikaanse hoogleraar met groot internationaal aanzien, wordt de juistheid van die alom levende gedachte kritisch ter discussie gesteld. De auteur maakt in een zeer boeiend en helder betoog duidelijk dat de bewuste wil niet bestaat, althans dat die een illusie is. Het boek plaatst de lezer daarmee soms voor confronterende ideeen. In dit boek wordt op innovatieve wijze de oorzaken van menselijk gedrag onderzocht. In dit met tekeningen en foto's in zwart-wit geillustreerde boek wordt ingegaan op de waarde van diverse betaande wetenschappelijke (met name psychologische) onderzoeken. Het boek is zeer boeiend en biedt tal van verrassende inzichten over de menselijke wil, hypnose, de projectie van handelingen op anderen en de werking van de menselijke geest. Voor mensen met een zekere voorkennis van de psychologie.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amsterdam

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad . IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A ) L.M.F.Ottens . 1069 VM : info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 049706743 B 02. Mobiel 0618330133

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wegnerb, Daniel M . [ isbn 9789035133693 ] - De Illusie van de Bewuste Wil . ( Vraag iemand de gedachte aan ijsberen uit zijn hoofd te zetten en de kans is groot dat hij of zij juist obsessief aan deze dieren blijft denken. Zijn onze handelingen en gedachten eigenlijk wel bewust,  -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.