Roy-Nhattacharya, Joydeep - De zoon van mijn moeder

Schrijver:
Titel: De zoon van mijn moeder
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus
Bijzonderheden: 2014, 349 pag. Spiksplinternieuw/ongelezen!
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Auteur: Joydeep Roy-Bhattacharya
Nederlands
349 pagina's
Uitgeverij De Geus
oktober 2014
Alle productspecificaties
Een Amerikaanse legerbasis in Kandahar wordt geconfronteerd met Nizam, die het lichaam van haar broer opeist om hem een islamitische begrafenis te geven. De soldaten zijn in de war: is ze een spion, een zelfmoordterroriste of toch een rouwende zus? Zelf hebben ze ondertussen hun eigen problemen ze verliezen collega s en vrienden aan de oorlog. Geloven ze Nizam en lukt het haar om haar broer te begraven?
Recensie(s)

Nizam, een zwaargewonde vrouw, rijdt in een karretje naar een Amerikaanse legerbasis ergens in Afghanistan met een doel: ze wil haar gevangengenomen broer begraven. Het kamp raakt in paniek door haar vasthoudendheid, die lijkt op die van Antigone, de Griekse heldin van tragedieschrijver Sophocles. Als ze het wantrouwen enigszins heeft weggenomen en eten krijgt, besluit ze uit dankbaarheid een lam voor de Amerikanen te offeren. Vanuit een wisselend vertelperspectief (een luitenant, een dokter, een tolk) vormt zich een beeld van de oorlog in Afghanistan: iedereen lijdt verlies. Een ogenschijnlijke misdaad wordt heilige plicht. Een wetteloze staat is een ramp, wist Sophocles al. Grieks drama in Afghanistan. Oorlogsroman die helder inzicht geeft in het ingewikkelde Afghaanse conflict. Normale druk en ruime interlinie.

G. Boomsma
Verder lezen

O O DAT RUIMT OP uit Hoorn

Mijn BOEKENVOORRAAD wordt nog opgebouwd: Kijk daarom REGELMATIG!! Diverse onderwerpen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij O O DAT RUIMT OP

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met O O DAT RUIMT OP
  • Na uw bestelling ontvangen u en O O DAT RUIMT OP een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van O O DAT RUIMT OP vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • O O DAT RUIMT OP kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.