Hemenway, Priya - De geheime code. De gulden snede als goddelij

Schrijver:
Titel: De geheime code. De gulden snede als goddelijke verhouding in kunst, natuur en wetenschap
ISBN: 9789057649936
Taal: Nederlands
Uitgever: Librero
Bijzonderheden: 2008, 1e dr., 203 pp., gebonden hardcover met stofomslag. NIEUWSTAAT
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuwstaat.

Studie over de geschiedenis en de traditie van de gulden snede, geschreven door de Engelstalige wiskundige en classica Hemenway. Zij woonde lange tijd in India en publiceerde eerder over Oosterse filosofie en godsdienst. De gulden snede is een goddelijke verdeling in natuur, kunst, muziek, mystiek en wetenschap. De Griekse wiskundige Euclides formuleerde de gulden snede voor het eerst: AB/AC=AC/CB. Het geheel staat in verhouding tot de delen. De schoonheid en harmonie van de gulden snede is een esthetische leidraad in kunst en architectuur. Vormen, dynamiek en patronen van de natuur worden daarbij vertaald naar verhoudingen in de kunst. Het doel van deze uitgave is het geheim achter de geheime code te ontraadselen. Daarbij komen diverse wetenschapsgebieden aan de orde en is er veel aandacht voor de relatie kunst, natuur en geometrie. Met ruim 300 afbeeldingen en grafieken en veel voorbeelden is dit een aantrekkelijke en handzame, maar inhoudelijk moeilijke uitgave. Voor kunst- en of wiskundecollecties, ook voor geinteresseerden in mystiek en wetenschapsgeschiedenis.
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hemenway, Priya - De geheime code. De gulden snede als goddelijke verhouding in kunst, natuur en wetenschap

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.