Darwin, Charles - De autobiografie van Charles Darwin 1809-1882

Schrijver:
Titel: De autobiografie van Charles Darwin 1809-1882 / de oorspronkelijke versie
ISBN: 9789057121296
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuwezijds - 2e editie met wijzigingen, 2001.
Bijzonderheden: Paperback, geïll., 158pp. - in goede staat
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De autobiografie van Charles Darwin (1809-1882) is een oprecht en ontroerend document. Het geeft ons een prachtig beeld van de persoonlijkheid, de ideeën, de wetenschappelijke creativiteit en het gezinsleven van deze grote wetenschapper.
Charles Darwin had lange tijd meer belangstelling voor de jacht dan voor het studeren. Hij schaamde zich een beetje voor deze hobby, en noemde die voor zijn gemoedsrust een 'intellectuele bezigheid'. Na twee jaar gaf hij zijn studie medicijnen in Edinburgh op, waarna hij in Cambridge theologie ging studeren, echter zonder enige bevlogenheid. Zijn liefde voor de wetenschap - al op jonge leeftijd gewekt - kwam pas echt tot ontwikkeling door de ontmoeting met inspirerende natuurwetenschappers, zoals Henslow, en vooral toen hij de natuur zelf in al haar grilligheden zag tijdens de belangrijkste gebeurtenis van zijn leven: de vijf jaar durende reis met de Beagle.
In zijn autobiografie schrijft Charles Darwin over zijn wetenschappelijke methodes, over zijn passie voor het verzamelen (zo schroomde hij tijdens veldwerk niet om kevers in zijn mond te bewaren), over de nadelen van het hebben van een slecht geheugen en de voordelen van goed kunnen observeren en logisch nadenken, over zijn visie op religie, over het ontstaan van zijn boeken (met name De oorsprong der soorten), over natuurlijke selectie en de kwestie van aangeleerde versus aangeboren eigenschappen, over zijn liefde voor zijn familie en gezin, en over vele andere zaken.
Hij was getrouwd met zijn volle nicht, Emma Wedgwood. Beiden waren kleinkinderen van Josiah Wedgwood sr., de oprichter van de beroemde aardewerkfabriek. Darwins graf bevindt zich in Westminster Abbey, naast dat van Isaac Newton, de andere Engelsman die de wetenschap een nieuwe richting heeft gegeven.
De autobiografie van Charles Darwin was in eerste instantie alleen voor zijn kinderen bedoeld. Dit boek is de eerste Nederlandse vertaling van de ongekuiste versie van de autobiografie van Charles Darwin. //

Het beroemdste boek van Charles Darwin is ongetwijfeld 'Over het ontstaan van soorten', waarin hij zijn evolutietheorie publiceerde. Darwin was echter een veelzijdig persoon en hij schreef ook over uiteenlopende onderwerpen als gelaatsuitdrukkingen en regenwormen. En hij heeft een autobiografie geschreven. Die was overigens alleen bedoeld voor zijn kinderen, en vanwege de persoonlijke aard ervan en de politieke incorrectheid is het boek eerst gekuist uitgegeven. In deze tijd van de biotechnologie verkeren spiritualiteit en moraliteit in een constante staat van herdefiniering. Ook Darwin zelf worstelde al met zijn denkbeelden, die veranderden onder invloed van zijn eigen theorie. In deze vertaling van zijn ongekuiste autobiografie is dat goed te zien, bijvoorbeeld in hoe hij dacht over godsdienst. Het is van grote waarde dat we over zo'n openhartige biografie beschikken van de grondlegger van de evolutietheorie. Dit is de tweede editie van deze Nederlandse vertaling. Hierin is ten opzichte van de eerste editie een aantal belangrijke vertaalfouten gecorrigeerd.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken!
Betaling via PayPal is mogelijk!
SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!
PORTOKOSTEN:
NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.48 euro
Boek boven de 350 gram 4.35 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro //
BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 2.85 euro
Boek boven 350 gram 4.75 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro
ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.
Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.