Enquist, Per Olov - De vijfde winter van de magnetiseur

Schrijver:
Titel: De vijfde winter van de magnetiseur
ISBN: 9026317492
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo - Amsterdam
Bijzonderheden: 2002, 1e druk, 232 pp hardcover gebonden met stofomslag, ***NIEUWSTAAT***, Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 5,50
Verzendkosten: € 4,35 (binnen Nederland)
Meer info:
Per Olov Enquist - De vijfde winter van de magnetiseur
(Ambo - Amsterdam)
ISBN 9026317492
1e druk 2002
232 pp hardcover gebonden met stofomslag
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

Friedrich Meisner is een hypnotiseur. Zijn vermogen te genezen kan ook schade toebrengen. Na zijn dramatische vlucht voor een groep premiejagers arriveert hij in de herfst van 1793 in Seefond, een klein Duits dorp. Meisners praktijken zijn gebaseerd op Franz Anton Mesmers leer van het Dierlijk Magnetisme, die - gecombineerd met zijn indrukwekkende en raadselachtige verschijning - hem in staat stellen alle inwoners van Seefond inclusief de prins, in te palmen. In dit dorpje met zijn religieuze scheidingen veroorzaakt deze vreemdeling een opleving van het geloof, 'een stormvloed van toewijding en extase'. Hij brengt een nieuwe religie. Maar de geleerden twijfelen aan hem: bezit deze man werkelijk de gave tot genezen of is hij een charlatan? Is hij een profeet of een oplichter, revolutionair of parasiet? Door zijn poging om deze 'wonderdokter' te ontmaskeren en de betovering te verbreken, raakt dr. Selinger verzeild in een strijd van mythische proporties. De vijfde winter van de magnetiseur is een grote roman die uiterst relevant is voor de tijden waarin wij leven en de gevolgen van massahysterie bij de opkomst van het fascisme, de verspreiding van het communisme of de recente heftigheid van islamitisch fundamentalisme.
Recensie(s)
Meisner is een begaafd magnetiseur die mensen kan genezen, maar soms ook heel egoistisch gebruikt. Hij is eerder uit Wenen verjaagd en er was een rechtszaak tegen hem. Hij is op de vlucht omdat hij een meisje heeft verkracht en haar broer verwond. In oktober 1793 komt hij aan in het Duitse stadje Seefond, waar hij al gauw de bevolking voor zich weet te winnen, o.a. door genezing van de blinde dochter van een arts. Deze arts blijft sceptisch en als hij als wetenschappelijk waarnemer de behandeling van een vrouw met buitenbaarmoederlijke zwangerschap volgt, ontmaskert hij Meisner, maar voelt zich daar niet gelukkig over, evenmin over de rechtszaak die volgt. Enquist (1934) is een belangrijk Zweeds auteur. Zijn roman 'Het bezoek van de lijfarts' werd een bestseller in ons land. Ook deze vroege, goed vertaalde roman is indrukwekkend door het prachtige psychologische portret van Meisner, zijn patienten en de mensen die aan hem twijfelen. Knap speelt Enquist met de psychologische krachten en de vraag wat goed en kwaad is. Omslagreproductie in kleur van Millets Louise-Antoinette Feuardent. Kleine druk.

Prijs €5,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer, nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Enquist, Per Olov - De vijfde winter van de magnetiseur Enquist, Per Olov - De vijfde winter van de magnetiseur Enquist, Per Olov - De vijfde winter van de magnetiseur

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.