Isegawa, Moses - Voorbedachte daden

Schrijver:
Titel: Voorbedachte daden
ISBN: 9023416201
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij - Amsterdam
Bijzonderheden: 2004, 347 pp paperback (naam eigenaar op schutblad, ongelezen) Staat van het boek: 9.5
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,35 (binnen Nederland)
Meer info:
Moses Isegawa - Voorbedachte daden
(De Bezige Bij - Amsterdam)
ISBN 90 234 1620 1
uitgave uit 2004
347 pp paperback
(naam eigenaar op schutblad, ongelezen)
Staat van het boek: 9.5

Pingeland, zo noemt Dismas het rijke land, dat veel op Nederland lijkt en hem ooit als vluchteling gastvrij ontving. Sinds Blaatpan minister-president van Pingeland is voelt hij zich er steeds minder thuis. Het sociale klimaat wordt grimmiger, asielbeleid en terrorisme bepalen de politieke agenda. Dismas doet er vanuit zijn flat in een rustige buitenwijk ogenschijnlijk afstandelijk verslag van, maar in werkelijkheid gaat in hem de aanstichter schuil van een reeks van aanslagen. Voorbedachte daden is een sterk, met vaart geschreven verhaal waaruit koele woede spreekt, maar ook humor, egoïsme en mededogen.
Recensie(s)

Verscheen Palmens 'Filosofie van de moordenaar'* 'op tijd', hetzelfde geldt voor Isegawa's roman van een politieke moord. De cynische hoofdpersoon, de Brandstichter genoemd en van Oegandese komaf, pleegt aanslagen in Nederland (=Pingeland), omdat hij bezeten is van complottheorieen, zoals de biologisch-etnische industrie van de wetenschappers. Zij ontwikkelden aids om Afrika onder de duim te houden. Nederland gidsland? Het land wordt beschreven als een harde, asociale samenleving met Blaatkop (= Balkenende) aan het roer die praat over waarden en normen, maar ondertussen het sociale stelsel afbreekt. Een land waar 'proteinezoekers' (= vluchtelingen) worden gedeporteerd. Isegawa beschrijft op niets en niemand ontziende wijze de huidige staat van de Nederlandse samenleving, met verwijzingen naar de nazitijd. Voor politici en opinieleiders is hij genadeloos. Een land van twee werelden met een volkomen van elkaar vervreemde tweedeling: die van de beeldbepalende intellectuele elite en die van het volk. Een realistische, onthullende roman, die voor 2 november een parodie zou zijn geweest.

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer, nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Isegawa, Moses - Voorbedachte daden Isegawa, Moses - Voorbedachte daden Isegawa, Moses - Voorbedachte daden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.