Drysdale, Helena - Moedertalen. Een reis door Europa

Schrijver:
Titel: Moedertalen. Een reis door Europa
ISBN: 9789045010748
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas
Bijzonderheden: 2005, 1e dr., 413 pp., paperback. Als nieuw.
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Als nieuw, met minimale gebruikssporen.

Een jonge Britse vrouw reist eind jaren '90 met haar man en 2 jonge kinderen in een campertje door Europa naar gebieden waar minderheden nog steeds een eigen taal en cultuur hebben. Zo gaan ze in Frankrijk naar het vroegere Occitanie, Bretagne en Corsica, in Scandinavie naar de Aland eilanden en naar de Lappen, in Spanje naar Baskenland en Catalonie, enz. Naast een gezellig reisverhaal bevat het boek veel cultureel-antropologische verhandelingen met filologie als basis. Meestal weet de erudiete schrijfster een en ander zo te verwoorden dat je als lezer geboeid blijft, maar soms, zoals in Grieks Macedonie en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonie is haar verhaal zo gecompliceerd dat herlezen noodzakelijk is. Daar kan zij niks aan doen, de geschiedenis is nu eenmaal zo ingewikkeld. Aardig voor lezers uit ons taalgebied zijn haar stukjes over Friezen, Vlamingen en Walen, die meteen bewijzen dat ze zich goed voorbereid heeft. Als geheel interessante achtergrondinformatie over de huidige situatie van door de historie heen achtergestelde volken en hun taaleigen.
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Drysdale, Helena - Moedertalen. Een reis door Europa

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.