Bakker, Siem - Literaire tijdschriften Van 1885 tot heden

Schrijver:
Titel: Literaire tijdschriften Van 1885 tot heden
ISBN: 9789029501378
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheden: 1985, 1e druk, paperback, 495 pp, in prima staat
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze literatuurgeschiedenis op basis van Nederlandse en Vlaamse tijdschriften is verdeeld in vier perioden die beginnen met resp.: De Nieuwe Gids, Het Getij, Ad Interim en Tirade. Het laatste tijdschrift zou een periode van "realisme" in hebben geluid; dat is echter literair-historisch niet juist omdat het enkele jaren daarvoor opgeheven Libertinage dezelfde uitgangspunten had. Negenenvijftig tijdschriften worden beschreven naar geschiedenis, opvattingen, invloed en bibliografie. Het blijkt dat tijdschriften met een duidelijk programma het meeste invloed hebben gehad, bladen als Forum en Merlijn verdedigden een literair belang dat nog jaren na opheffing van de bewuste tijdschriften actueel bleef. "Literaire tijdschriften" is een nuttig naslagwerk voor bibliotheken. Het boek is geen doorlopend betoog, maar somt per tijdschrift systematisch de relevante gegevens op, inklusief literatuurverwijzigingen, voorafgegaan door een korte kenschets (ca. 2 blz.) en afgesloten met signalering van opvallende items en themanummers. Telkens wordt ook een representatief omslag getoond (in zw.w.). Met registers op personen, redakteuren, illustratoren, uitgevers en periodieken.
Verder lezen

De Diamant uit Benschop

Logo De Diamant

Literaire boekhandel De Diamant Verzendkosten: Brievenpost volgens tarief Post.nl. Pakje wat past in de brievenbus 4.00 euro. Pakketpost (past niet in de brievenbus) 6,75 euro (alleen voor Nederland).

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bakker, Siem - Literaire tijdschriften Van 1885 tot heden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Diamant

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Diamant
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Diamant een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Diamant vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Diamant kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.