Bernard Wasserstein - Het einde van een diaspora. Joden in Euro

Schrijver:
Titel: Het einde van een diaspora. Joden in Europa sinds 1945
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo
Bijzonderheden: 1996; lichte leeslijntjes in de rug, verder mooi gaaf
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Flaptekst:
De joden beginnen te verdwijnen uit Europa. In 1939 waren het er tien miljoen. Na Hitler waren er vier miljoen over. Nu is de joodse populatie van Europa door emigratie en door een hoger sterfte- dan geboortencijfer opnieuw meer dan gehalveerd, zodat hun aantal minder dan twee miljoen bedraagt. Volgens de schattingen zullen de joden als invloedrijk element in de Europese maatschappij in de loop van de eenentwintigste eeuw praktisch uitsterven. De auteur doet onderzoek naar de redenen. Hij brengt de demografische problemen in verband met de hardnekkige terugkeer van het joodse vraagstuk gedurende de naoorlogse periode. Hij toont aan op welke manier dit verband houdt met andere kwesties: de herinnering aan de genocide van de nazi's, het falen van het communisme, de invloed van Israël en de inspanningen om het christelijk antisemitisme te overwinnen. Dit boek is de eerste samenvattende sociale en politieke geschiedenis van de joden in het Europa van na de Tweede Wereldoorlog.
Verder lezen

Nelleke Vermeer uit Nijkerk

Goede boeken, veel variatie, lage prijzen, snelle levering. Reactie meestal binnen enkele uren. Tarieven brievenbuspost volgens PostNL. Pakketzending naar afhaalpunt € 5,00. Thuisbezorging van pakketten tot 10 kg. kan voor € 5,75. Ook voordelige verzending naar België.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Nelleke Vermeer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Nelleke Vermeer
  • Na uw bestelling ontvangen u en Nelleke Vermeer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Nelleke Vermeer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Nelleke Vermeer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.