Buchner, Greet / Fieke Hoogvelt - Milieu-vriendelijke adviezen

Schrijver:
Titel: Milieu-vriendelijke adviezen
ISBN: 9789060301555
Taal: Nederlands
Uitgever: De Driehoek - Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback met register geïll., 100pp. - in uitstekende staat
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,48 (binnen Nederland)
Meer info:
Hoe verweer ik me tegen luis in de border en tegen meeldauw op de rozen?
Wat moet ik doen om loslopende honden uit de tuin en muggen uit de slaapkamer te houden en hoe bestrijd ik een motten- of muizenplaag?
Allemaal vragen waarop de chemische industrie heden ten dage een afdoend en snelwerkend antwoord heeft. Zo afdoend en zo snelwerkend, dat dank zij het gebruik van de allesvernietigende chemicaliën, niet alleen een groot aantal planten- en diersoorten ten onder zijn gegaan in de loop van de laatste 25 jaar, maar dat nu ook de mens aan de beurt is.
In Duitsland heeft men van hogerhand al de eerste gevallen van de dood van een mens als direct gevolg van het gebruik van pesticiden toe moeten geven en ook in Nederland weten we inmiddels dat de moedermelk van de jonge vrouw meer DDT en kwik bevat dan goed is voor het jonge kind.
Tekenen aan de wand die ons wijzen op de dwingende noodzaak om zo snel mogelijk te stoppen met het gebruik van alle insecticiden, fungiciden en herbiciden.
Wil dat nu zeggen dat we voortaan onze planten maar op moeten laten vreten door luizen en spint en dat we onze huizen zullen moeten delen met vliegen, muggen en muizen?
Niets is minder waar! Vijfentwintig jaar geleden, toen de meeste chemische bestrijdingsmiddelen nog bedacht moesten worden. wisten we ons ook wel te weren tegen schadelijk ongedierte en tegen ziekten van planten. Tussentijds zijn er aan de oude beproefde bestrijdingsmiddelen nog een aantal nieuwe selectieve bestrijdingsmiddelen toegevoegd, door de nimmer aflatende experimenten van de biologisch dynamische land- en tuinbouwers.
Greet Buchner, oud-leerlinge van de tuinbouwschool Huis te Lande, tevens journaliste, heeft in dit boekje zoveel mogelijk milieu-vriendelijke bestrijdingsmiddelen van de normale huis- en tuinplagen gebundeld. Ze heeft hierbij zeer veel steun gehad van de milieubewuste tuinbouwlerares Fieke Hoogvelt, eveneens een oud-leerlinge van Huis te Lande, en van de consulent van de biologisch dynamische bedrijven de heer ten Siethoff.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken!
Betaling via PayPal is mogelijk!
SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!
PORTOKOSTEN:
NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.48 euro
Boek boven de 350 gram 4.35 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro //
BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 2.85 euro
Boek boven 350 gram 4.75 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro
ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.
Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.