Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Walschap, Gerard - Adelaïde

Schrijver:
Titel: Adelaïde
Taal: Nederlands
Uitgever: Helicon N.V. Antwerpen
Bijzonderheden: 1948, 1e druk, 344 gr, met vier etsen van Willem Kreitz, Prachtige Initialen (versierde letters aan het begin van elk hoofdstuk), gebonden met stofomslag, bandontwerp Acket, met heel netjes gerepareerde rug
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze maakt nog altijd indruk door de moderne, bijna filmische stijl (snel, afwisselend, beeldend, staccato) en de vaart waarmee het verhaal is geschreven. Dat verhaal speelt zich af in een ambiance die tot het verleden behoort: een benauwend, Vlaams, katholiek milieu, waarin tal van personen uit de dorpse elite bloot staan aan achterklap, kwezelarij en een overspannen achterdocht tegen iedere vorm van seksualiteit en erotiek. De figuren zijn dan ook meestentijds beschadigde mensen, die vreemd reageren en elkaar om onnozele zaken meer kwaad dan goed doen. Hoofdpersoon is de kwezel Adelaide, dochter van een notaris, die zelf dement op merkwaardige wijze aan zijn einde komt. Zij wil het klooster in, maar eigenlijk ook weer niet, trouwt ten slotte, maar zit vol onbegrijpelijke jaloezie. Haar ingebeelde rivale wil zij met een mes van het leven beroven, maar ze schrikt daar uiteindelijk toch voor terug. Zij valt van schrik dood neer uit het raam van haar woning, voor de voeten van haar man en de ten onrechte van overspel verdachte vrouw. De dorpse intriges weven zich als een bedreigende kluwen om dit verhaal heen. Als tijdsbeeld treffend.
Verder lezen

Keetje uit Nieuwveen

Logo Keetje

Welkom bij boekwinkeltje Keetje.
U ontvangt een e-mail met betaal informatie na uw bestelling. Boeken worden na ontvangst van betaling verstuurd. Zendingen meestal dagelijks maar ten minste 3x per week.
Alle boeken zijn verpakt in transparante beschermende folie en worden bewaard in een frisse en goed geconditioneerde ruimte. De boeken op de foto's zijn de echte exemplaren.
De verzendkosten staan bij elk boek apart vermeld.
PostNL brievenbuspost vanaf € 3,40 tot € 3,90.
Pakketpost:
DPD (naar pick-up parcelshop) tot 20 kg € 5,00
DPD thuisbezorgd tot 20 kg € 6,00
PostNL tot 10 kilo: € 6,50
Verzekerd verzenden € 8,15
Tarieven België
DPD tot 20 kg € 6,50 (naar afhaalpunt € 6,00)

U kiest zelf uw verzendwijze.
Verzend- en evt. retourkosten voor rekening van koper. Verzending voor risico van de ontvanger. Verzekerd verzenden mogelijk. Afhalen in Nieuwveen mogelijk. Mail me gerust als u meer informatie wilt hebben. Koop Slim! Bestel meerdere boeken tegelijk en bespaar op de porti-kosten.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Walschap, Gerard - Adelaïde