Freud, Iki - Electra versus Oedipus. Het drama van de moeder-do

Schrijver:
Titel: Electra versus Oedipus. Het drama van de moeder-dochterrelatie.
ISBN: 9789055152834
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gennep
Bijzonderheden: 2002, 6e druk. paperback, 271 pp. Naamstempel op binnenkant voorplat.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Mijn moeder is zo groot in mijn hoofd is een kenmerkende uitspraak van een cliënte van de psychoanalytica H.C. Halberstadt-Freud. Het Oedipuscomplex werd bedacht door een man, Sigmund Freud, en gold voornamelijk de psychologie van het jongetje. Aan het eind van zijn leven stelde Freud vast dat de moeder in het leven van vrouwen een veel grotere rol speelde dan hij aanvankelijk had gedacht. In die lijn hanteert de auteur het Elektracomplex, als een ander model voor de psychologie van de vrouw. Aan de hand van vele geschiedenissen uit haar eigen praktijk laat Halberstadt-Freud zien hoe de 'symbiotische illusie' tussen moeder en dochter door kan werken in alle levensfasen van een vrouw, in de adolescentie, in de middenjaren, en opnieuw een rol kan spelen in de inzinking na de bevalling, de (te vaak verwaarloosde) postnatale depressie. Andere thema's: de geschiedenis van de moederliefde, en de vrouw gezien vanuit een beperkte mannelijke visie, zoals bij fetisjisme.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.