Zelanski, Paul & Mary Pat Fisher Vert. R. van Dijk-Cuppen - Kl

Schrijver:
Titel: Kleur Principe, theorie en toepassing
ISBN: 9789060178805
Taal: Nederlands
Uitgever: Gaade Uitgevers 1989 9789060178805
Bijzonderheden: Hardcover in zwart linnen met stofomslag 144pp in goede staat, 28,5/22,5cm
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Inleiding over kleur geschreven door twee leerlingen van de bekende kunstenaar en kleurtheoreticus Josef Albers. Na de bespreking van de natuurkundige eigenschappen van kleur, de additieve eigenschappen van licht en de subtractieve van pigmentkleuren volgt een verklaring van het zien van kleur. De kleurtheorieen in de geschiedenis van Aristoteles via Newton tot Chevreul, Munsell en Ostwald zijn uitgangspunten voor de verschillende classificatie- en notatiesystemen gerangschikt naar kleur, toon en verzadigingsgraad. Erg kort en weinig gedetailleerd worden diverse toepassingsgebieden behandeld zoals de schilderkunst, drukkunst, kleurenfotografie keramiek, video en holografie. Naast de objectieve benadering wordt aandacht besteed aan de kleurpsychologie en de subjectieve benadering van kleur in compositie en contrastwerking. De schrijvers wijzen zelf op de vrijblijvendheid waarmee de wetten kunnen worden toegepast of genegeerd. De vele illustraties zijn vooral gekozen uit Amerikaanse voorbeelden. Naast de verwijzingen in de noten is geen aparte bibliografie opgenomen, met verklarende woordenlijst.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zelanski, Paul & Mary Pat Fisher  Vert. R. van Dijk-Cuppen - Kleur    Principe, theorie en toepassing

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.