De Keyser, Raf Houtman-De Smedt, Helma Carnier, Marc Trio,

Schrijver:
Titel: Zoektocht van de historicus bibliografische wegwijzer
ISBN: 9789053505731
Taal: Nederlands
Uitgever: Garant Uitgevers Leuven/Apeldoorn 1996 9789053505731
Bijzonderheden: paperback 206pp. als nieuw
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Relevante informatie vinden over onderwerpen uit het verleden vereist tegelijk een verantwoorde en efficiënte zoekstrategie. Deze gids tekent een weg uit door de doolhof van de historische informatie. Het concept van dit boek is gebaseerd op de grondstructuur van de historische informatie (nI. een indeling naar tijdsperiode, ruimtelijke situering en maatschappelijk domein), alsook op een logische classificatie van de vindplaatsen van geschiedenis (archieven, bibliotheken, musea) en van de toegangswegen tot de geschiedenis (bronnen en werken, encyclopedieën, bibliografische repertoria, tijdschriften). Het geheel bestaat uit 11 delen. Delen 1 tot 3 bevatten werkinstrumenten die ruimer zijn dan de discipline geschiedenis, de delen 4 tot 10 geven werkinstrumenten die specifiek zijn voor de discipline geschiedenis. Deelll staat een beetje apart : daar worden instrumenten van verschillende aard (nl. encyclopedieën, bibliografische repertoria, tijdschriften) bijeengebracht, maar ze hebben allemaal betrekking op visuele informatie. Binnen elk deel is er een logische onderverdeling op basis van enerzijds een geografisch criterium (algemeen, internationaal, nationaal, regionaal) en anderzijds een thematisch criterium vier grote maatschappelijke domeinen: politiek-institutioneel, economisch, religieus-kerkelijk en kunst-cultuur). De belangrijkste selectiecriteria zijn de wetenschappelijkheid, de functionaliteit en de bereikbaarheid.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

De Keyser, Raf  Houtman-De Smedt, Helma   Carnier, Marc   Trio, Paul - Zoektocht van de historicus bibliografische wegwijzer

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.