Evans, Diana - 26a

Schrijver:
Titel: 26a
ISBN: 9029078782
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff / De Volkskrant
Bijzonderheden: 2006, 2e druk, 334 pp hardcover gebonden, ***NIEUWSTAAT***, Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,35 (binnen Nederland)
Meer info:
Diana Evans - 26a
(Meulenhoff / De Volkskrant)
ISBN 90 290 7878 2
2e druk 2006
334 pp hardcover gebonden
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

De achtjarige zusjes Georgia en Bessi, een identieke tweeling, wonen samen met hun ouders en twee zussen in Londen, op de zolder van Waifer Avenue 26. Hun slaapkamer - omgedoopt tot 26a - is hún plek, waar bezoekers altijd moeten aankloppen voordat ze binnen mogen komen. In de rest van het huis is er minder harmonie. Hun Nigeriaanse moeder Ida heeft heimwee naar haar geboorteland en heeft eigenaardige manieren om daar uiting aan te geven, terwijl hun drankzuchtige vader 's avonds de buitenwijken van Londen afstruint. Gedwongen om voor zichzelf te zorgen bouwen de vier dochters elk hun eigen wereld. Pas als de familie voor drie jaar naar Nigeria vertrekt leren Georgia en Bessi de werkelijkheid kennen buiten hun veilige en vertrouwde 26a. Hoe kunnen ze overleven in een wereld die wordt geregeerd door eenzaamheid en egoïsme, en wie van de twee is de sterkste?

26a is een buitengewoon originele debuutroman, zowel humoristisch als ontroerend, die door de Engelse pers in één adem werd genoemd met Monica Ali's Brick Lane en Zadie Smiths Witte tanden. Maar Diana Evans heeft vooral ook een heel eigen stem, en heeft met veel flair en verbeelding een magische wereld geschapen.
Recensie(s)

De eeneiige tweelingzusjes Georgia en Bessi (8) wonen in 1981 met hun ouders en zusjes in Londen op Waifer Avenue 26. Omdat hun veel drinkende vader en aan heimwee lijdende Nigeriaanse moeder een slecht huwelijk hebben, is de tweeling veel samen op hun zolderkamer die ze 26A noemen. Als het gezin voor 3 jaar naar Nigeria emigreert, gaat er een nieuwe wereld voor hen open, die de verschillen tussen de zusjes versterkt. Terug in Londen heeft de ondernemender Bessi meer ruimte nodig dan de gevoelige, stille Georgia. Die heeft het er moeilijk mee, krijgt mentale problemen en pleegt op haar 23e zelfmoord. Bessi maakt dan een moeilijke tijd door, maar wordt door het verlies veel volwassener. Dit debuut van de Engelse journaliste/kunstcritica van o.a. 'The Independent' en 'The Evening Standard' is enthousiast ontvangen en bekroond met de Orange Award for New Writers. Een prachtige, heel goed opgebouwde roman over het zoeken naar je eigen identiteit en het vinden van je eigen koers tussen twee culturen.

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Kunstboeken en Natuur....Als u voor €20,- of meer aan boeken bestelt komen de verzendkosten te vervallen. Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Evans, Diana - 26a Evans, Diana - 26a Evans, Diana - 26a Evans, Diana - 26a

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.