Enquist, Per Olov - Kapitein Nemo's bibliotheek

Schrijver:
Titel: Kapitein Nemo's bibliotheek
ISBN: 9026317565
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo - Amsterdam
Bijzonderheden: 2004, 231 pp hardcover gebonden met stofomslag (plaatje ex libris op schutblad, verder nieuw!) Staat van het boek: 9.5
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,35 (binnen Nederland)
Meer info:
Per Olov Enquist - Kapitein Nemo's bibliotheek
(Ambo - Amsterdam)
ISBN 90-263-1756-5
uitgave uit 2004
231 pp hardcover gebonden met stofomslag
(plaatje ex libris op schutblad, verder nieuw!)
Staat van het boek: 9.5

Kapitein Nemo´s bibliotheek van meesterschrijver Per Olov Enquist is wederom een ingenieus geplot en spannend verhaal van twee jongens die vlak na hun geboorte per ongeluk worden verwisseld en aan de verkeerde moeder worden meegegeven.
ëZonder twijfel heeft Enquist met deze mysterieuze, prachtige roman zijn beste werk geschreven.´ Svenska Dagbladet
Een oude man die zijn dagen in een instelling slijt, kijkt terug op zijn jeugd in een arm, landelijk deel van Noord-Zweden. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het verwerken van een traumatische gebeurtenis uit zijn verleden. Het wordt de lezer duidelijk dat deze gebeurtenis uit twee delen bestaat: twee jongens worden vlak na hun geboorte in het plaatselijke ziekenhuis per ongeluk verwisseld en aan de verkeerde moeder meegegeven.
Als de jongens de verteller en zijn vriend Johannes zes jaar zijn, worden ze beiden uit hun respectievelijke huis gehaald en teruggebracht naar de ëechte´ families. Het tweede deel van het trauma houdt verband met een ander misplaatst kind, een meisje dat zwanger raakt en als gevolg daarvan uit haar pleeggezin wordt gestuurd. Ze bevalt in een buitenhuis tijdens een strenge winter, in het bijzijn van de dan nog jonge verteller. Zowel de moeder als de baby sterven, en de jongen wikkelt de baby in een krant en gooit hem in de rivier.
Per Olov Enquist (1934) was lange tijd werkzaam als journalist. Hij is een van Zwedens bekendste schrijvers en zijn werk is in 27 talen vertaald. In Nederland werden van Het bezoek van de lijfarts meer dan 70.000 exemplaren verkocht, en van zowel De vijfde winter van de magnetiseur als De reis van de voorganger meer dan 20.000 exemplaren.
De pers over De reis van de voorganger: ëDe stof van de Pinkesterbeweging en de personages Lewi en Sven worden zo onderzoekend en obsederend behandeld, dat de lezer voortdurend onder spanning staat.´ Trouw
De pers over Het bezoek van de lijfarts: ëBriljant. Zo´n mooi verhaal, zo mooi en overtuigend verteld. Het verhaal laat je geen seconde onberoerd. Terecht een kandidaat voor de Nobelprijs.´ de Volkskrant
De pers over De vijfde winter van de magnetiseur: ëWeergaloos verteld verhaal.´ Trouw
Recensie(s)

Pas met de grote historische roman 'Het bezoek van de lijfarts' werd Enquist een veelgelezen en -geprezen auteur. Zijn veel vertaalde oeuvre bereikt nu ook een groot Nederlands publiek. Deze roman is een verhaal over trauma's, over het leven als nachtmerrie en verschrikking. Het relaas wordt terugblikkend door een oude man verteld, die zijn leven in een of andere instelling slijt. Het gaat over twee jongetjes in een dorp in het noorden van Zweden in het van Enquist bekende zwaar christelijke milieu. Als baby worden de jongens in het ziekenhuis verwisseld en aan de verkeerde moeder meegegeven. Op hun zesde levensjaar worden zij weer omgeruild. Deze 'terugomwisseling' naar hun echte familie betekent voor beiden een onherstelbare wond, die steeds weer open breekt. Dit houdt ook verband met een ander misplaatst kind: het pleegzusje van een van hen, op wie beiden verliefd raken. Het leven van de jongens is een bizarre aaneenschakeling van verschrikkingen. Met behulp van inlevingsvermogen, psychologische diepte, verwijzingen naar wereldliteratuur en mythisch taal- en beeldgebruik weet Enquist de lezer diep te raken.

Prijs €5,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer, nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Enquist, Per Olov - Kapitein Nemo's bibliotheek Enquist, Per Olov - Kapitein Nemo's bibliotheek Enquist, Per Olov - Kapitein Nemo's bibliotheek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.