Winden, Martien van - Rijk blijven : het ijzersterke verhaal va

Schrijver:
Titel: Rijk blijven : het ijzersterke verhaal van 4 eeuwen Nederlandse rente en aandelen
ISBN: 9789050185387
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Balans - 4e druk, 2001.
Bijzonderheden: Paperback, 175pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 6,25
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Vandaag is Wall Street het financiële middelpunt van de wereld, de voorzitter van de Fed is oppermachtig en de dollar fungeert als sleutelvaluta. Dat was in het verleden wel anders. Eeuwenlang was Amsterdam het financiële centrum en genoot ons land aanzien als schatkist van Europa. De Nederlandse rentetarieven waren doorgaans extreem laag en de gave' gulden fungeerde ten tijde van oorlog als vluchtvaluta. Nooit was een land zo dominant in de wereldhandel als de Republiek der Verenigde Nederlanden in de 17de eeuw en nooit werd een zo belangrijke impuls gegeven aan het kapitalisme als met de emissie van V.O.C.-aandelen in 1602. Vanaf die tijd ging de Amsterdamse beurs fungeren als intermediair voor risicodragend kapitaal, een primeur!

In Rijk blijven lezen we het adembenemende relaas van onze economische geschiedenis tot aan de dag van vandaag. Zo wordt aan de hand van een unieke studie van vier eeuwen rente en aandelen een geheel nieuw licht geworpen op het fenomeen 'beleggen'.

Met unieke kleurengrafiek van 4 eeuwen Nederlandse rente en aandelen //

Beleggingsspecialist Van Winden ontpopt zich met deze studie als historieschrijver van vier eeuwen Nederlands welzijnsstreven, met het accent op de economische ontwikkelingen rond kapitaal, rente en beurs. Een verklarende woordenlijst, een zogenaamde Beurskalender van 1515 af beginnend (1521: invoering van de gouden karolusgulden) en met een fraaie kleurengrafiek verluchtigd, alsmede 222 verwijzingen schragen schrijvers betoog. Als drie grote fasen in de Nederlandse economie ziet hij de Gouden Eeuw, de Bataafse/Willem I-periode en de huidige uit de wederopbouw ontsproten hausse. Door veel officiële uitspraken te citeren (twintig procent van zijn tekst!) en door de stof (van 175 pagina's) in 125 van pakkende koppen voorziene onderdelen op te splitsen, wordt weliswaar wat globale, maar wel goed toegankelijke informatie aangeboden. Vooral de (in economisch-historische processen geïnteresseerde) leken (met name jongeren) zal dit vlotte, behoorlijk onderbouwde, verhaal ongetwijfeld boeiende uurtjes bezorgen.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken!
Betaling via PayPal is mogelijk!
SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!
PORTOKOSTEN:
NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.48 euro
Boek boven de 350 gram 4.35 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro //
BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 2.85 euro
Boek boven 350 gram 4.75 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro
ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.
Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.