Godman, P. - Het Vaticaan en Hitler / de geheime archieven

Schrijver:
Titel: Het Vaticaan en Hitler / de geheime archieven
ISBN: 9789027496676
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Spectrum
Bijzonderheden: Paperback / softback, 1e druk 2004, in zeer goede staat maar heeft wel een naam op de eerste bladzijde.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Geheim archief materiaal werpt nieuw licht op de houding van de rooms-katholieke kerk ten aanzien van nazi-Duitsland. Overtuigend portretteert Godman de gekwelde, maar besluiteloze paus Pius XI en zijn minister van Buitenlandse Zaken (de latere paus Pius XII) die vreesden dat het in 1933 gesloten Concordaat met nazi-Duitsland opgezegd zou worden. Dat Concordaat garandeerde een zekere autonomie van de Kerk onder het nieuwe Duitse bewind. Het is wrang dat de concepten ter veroordeling van het nazisme vanwege de politieke ontwikkelingen niet het formele standpunt van de rooms-katholieke kerk zijn gaan vormen. Toen Mussolini de zijde van Hitler koos en het bolsjewisme als een ernstiger bedreiging dan het fascisme werd gezien, verstomde de morele aanval op de nazi's en waren slechts zwakke diplomatieke protesten te horen. Dit boek bevat twee concepten uit 1935 en 1936 waarin paus Pius XI het racisme en nazisme veroordeeld. Wat zou er gebeurd zijn als deze stukken wel waren gepubliceerd?
Verder lezen

Kalára uit Lisserbroek

Beste kopers, nadat ik uw bestelling heb ontvangen zal ik u altijd eerst een mail sturen met daarin het verzoek de verzendkosten + de prijs van het boek over te maken. De verzendkosten voor een boek dat door de brievenbus past bedragen over het algemeen € 3,90. Voor grotere/dikkere boeken geldt dat deze verzonden kunnen worden via een UPS/DHL/DPD service punt, verzendkosten rond de € 4,00 euro afhankelijk van gewicht en afstand. Verzending via Postnl kan ook, verzendkosten € 6,95.
Met vriendelijke groet,
Anneke van Gijzen
Boekwinkeltje Kalára
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Godman, P. - Het Vaticaan en Hitler / de geheime archieven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kalára

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kalára
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kalára een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kalára vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kalára kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.