Hirschfeld - Bezetting en collaboratie / druk 1

Schrijver:
Titel: Bezetting en collaboratie / druk 1
ISBN: 9789023007074
Taal: Nederlands
Uitgever: Becht 1991 isbn: 9789023007074
Bijzonderheden: paperback, goede staat
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek, geschreven door een Duits historicus in 1984, is nu in een goede vertaling in het Nederlands beschikbaar. Na een inleiding waarin het besmette begrip collaboratie behandeld wordt, beschrijft de auteur de vormen van collaboratie door maatschappelijke instellingen en de pers, door overheidsinstellingen, de economische collaboratie en die van Nederlandse fascisten en nationaal-socialisten. In alle geledingen bleek een hoge mate van bereidheid zich te schikken. Hirschfeld geeft een goed door bronnen onderbouwd, genuanceerd relaas, doch voegt weinig toe aan wat dr. L. de Jong in zijn standaardwerk beschreven heeft. Het geeft een globale beschrijving van een aantal sectoren - jammer genoeg ontbreken onderwijs, kunst - zonder aandacht voor de individuele overwegingen en motieven om, min of meer tegenstribbelend, met de bezetters samen te werken. Dat zou de waarde van het boek verhoogd hebben, zoals ook het plaatsen van de Nederlandse collaboratie in een groter internationaal perspectief nog onbeschreven gebied is. Hirschfeld heeft een voor niet-Nederlanders zeer bruikbare studie geschreven, voor Nederlanders interessant als zij het bij L. de Jong verstrooide materiaal bijeen willen hebben.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hirschfeld - Bezetting en collaboratie / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.