Hoekstra, Feico ; Peter de Ruiter ; Catherine Pütz e.a. - Jacq

Schrijver:
Titel: Jacques Lipchitz. De collectie van The Israel Museum, Jerusalem.
ISBN: 9789040007255
Taal: Nederlands
Uitgever: WBooks, Zwolle / Museum Beelden aan Zee, Den Haag
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2012, 155 blz. Met foto's en een index.
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Tentoonstellingscatalogus met een overzicht van de kleine beelden van de in Litouwen geboren Frans-Amerikaanse beeldhouwer Jacques Lipchitz (1891-1973), aangevuld met artikelen over zijn leven en werk.

Hij is een van de belangrijkste beeldhouwers van de 20e eeuw. Hij heeft een grote invloed gehad, met name ook op de Nederlandse sculptuur. We kennen hem vooral van uitermate grote beelden buiten. Op de tentoonstelling in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen in 2012, waar dit boek de catalogus van is, waren echter vooral kleine beeldjes te zien, voorstudies meest, alle afkomstig uit het Israel Museum in Jeruzalem. Daardoor krijgt men een goed beeld van zijn ontwikkeling, van kubisme tot een organisch expressionisme. We zien zijn streven om levende vormen te bouwen uit losse elementen, zoals zijn vader een huis bouwde van bakstenen. Het boek begint met een aantal artikelen: over Lipchitz in het algemeen, Lipchitz en het museum in Jeruzalem en over zijn invloed in Nederland. Het boek is mooi uitgevoerd met een uitgebreid catalogusgedeelte met grote kleurenafbeeldingen en een chronologische biografie.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hoekstra, Feico ; Peter de Ruiter ; Catherine Pütz e.a. - Jacques Lipchitz. De collectie van The Israel Museum, Jerusalem.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.