Sanat, Aryel ; vertaling [uit het Engels] Louis Geertman en Ali Ritsem

Schrijver:
Titel: Het innerlijke leven van Krishnamurti : persoonlijke passie en eeuwige wijsheid
ISBN: 9061750857
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam : Uitgeverij der Theosofische Vereniging in Nederland
Bijzonderheden: 2005, 413 p., 21 cm. Paperback, goed exemplaar
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Vert. van: The inner life of Krishnamurti : private passion and perennial wisdom. - Wheaton, Ill : Theosophical Publishing House, cop. 1999 ; n deze studie over de internationaal invloedrijke Indiase levensleraar (1895-1986) bespreekt de auteur de nauwe, paradoxale band tussen het door 'wereldleraren' geleide, vaak met veel pijnen gepaard gaande proces van zijn interne spirituele ontwikkeling en de openbare leringen, waarin hij iedere vorm van slaafs volgen van leraren afwees. De auteur wil een objectief en helder verslag van deze relatief weinig besproken ontwikkeling laten zien aan de hand van uitlatingen van vroege theosofen, zijn naaste medewerkers, biografen etc., maar vooral van die van Krishnamurti zelf. Hij plaatst het proces in de traditie van 'eeuwige wijsheid' (de gemeenschappelijke basis van alle oude wijsheidsscholen, met ondere andere Jezus als wereldleraar) en de alternatieve moderne wetenschappen (kwantummechanica en psychologie). De breed-coherente aanpak en het adequaat bronnenonderzoek maakt dit boek bovendien ook meer geschikt voor de meer algemene lezer, daar het ondanks de hier en daar repetitieve argumentatie een fascinerend verslag biedt van een nog steeds buitengewone spirituele inwijding. Bevat noten, bibliografie en register.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sanat, Aryel ; vertaling [uit het Engels] Louis Geertman en Ali Ritsema - Het innerlijke leven van Krishnamurti : persoonlijke passie en eeuwige wijsheid

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Aanrader

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Aanrader
  • Na uw bestelling ontvangen u en Aanrader een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Aanrader vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Aanrader kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.