Vries, Richtje J. de - Enkhuizen 1650-1850. Bloei en achteruitg

Schrijver:
Titel: Enkhuizen 1650-1850. Bloei en achteruitgang van een Zuiderzeestad.
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bataafsche Leeuw, Amsterdam
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 1987, 128 blz. Met foto's, tekeningen en kaarten.
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Geografisch-historische beschrijving van de stad Enkhuizen tussen 1650 en 1850.

De auteur beschrijft welke ruimtelijke gevolgen het sociaal economische verval van de West-Friese hoofdstad Enkhuizen tussen 1650 en 1850 heeft gehad. Hoe ingrijpend veranderde het stadsbeeld, hoe verwerkten de stedelingen de teruggang van 22.000 naar 4.500 inwoners en welke structuur leverde dat in 1850 op. De schrijver doet dit na eerst de sociaal-economische oorzaken voor het verval in de context van de algehele teruggang van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en speciaal Holland te hebben geplaatst. De auteur, die het boek duidelijk vanuit historisch-geografische optiek benaderde, is erin geslaagd een boek te schrijven, dat zowel aan de eisen van leesbaarheid als aan die van de wetenschap voldoet.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.