Tupan, H.R. - De bruidegomspijp. De geschiedenis van een volksk

Schrijver:
Titel: De bruidegomspijp. De geschiedenis van een volkskundig huwelijksfenomeen.
Taal: Nederlands
Uitgever: Stubeg, Hoogezand
Bijzonderheden: Gebonden, 1983, 82 blz. Met foto's, tekeningen en een kaart.
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De bruidegomspijp is boven de lijn Zandvoort-Arnhem, het eiland Terschelling, Zuid Limburg en Walcheren een volksgebruik geweest gedurende de 18e t/m begin 20e eeuw. De schrijver vertelt anekdotisch de rol van de pijp bij vrijage, huwelijksdag en jubileum per provincie. Fraaie foto's tonen pijpen, tafereeltjes en trouwportretten. Achterin is een lijst met openbare collecties, illustratieverantwoording en een zeer uitgebreide literatuurlijst opgenomen. Tupan heeft ook door andere publicaties bewezen een kenner van kleipijpen te zijn; dit werk is historisch volkomen verantwoord. Voor geïnteresseerden in volksgebruiken en voor tabakspijpverzamelaars is dit boek een prima lees- en naslagwerk.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.