Solzjenitsyn, Alexander - In de eerste cirkel 1 en 2 (gratis hi

Schrijver:
Titel: In de eerste cirkel 1 en 2 (gratis hierbij: Continent 1, onafhankelijk forum van Russische en Oosteuropese auteurs)
Taal: Nederlands
Uitgever: De Boekerij
Bijzonderheden: 1969, paperback in 2 losse delen, in gelezen staat, nobelprijswinnaar
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 5,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Al voor de toekenning van de Nobelprijs werd Solzjenitsyn's schrijverschap in de gehele wereld direct erkend. Dit meesterwerk is verboden in Rusland, maar overgetypte exemplaren circuleren er in grote aantallen.
Dante's metafoor over de hel brengt Solzjenitsyn over op een 'instituut' in de omgeving van Moskou. Deze gevangenissen - sjarasjka's - worden bevolkt door geleerden die allen op grond van een vage politieke aanklacht zitten opgesloten.
Vergeleken met andere gevangenissen zijn de bewoners misschien wel beter af. In ieder geval krijgen ze genoeg te eten, zodat men blijvend zeker is van de resultaten van het hun opgedragen onderzoekingswerk. De geleerden zijn er voor
jaren en soms levenslang opgeborgen. De hoofdpersoon is de gevangene Nershin, wiens ervaringen sterk lijken op die van de schrijver zelf.

De titel dankt het boek aan Dante's "Hel", waarin sprake is van "de eerste cirkel", de hoogste sfeer van de hel, waarin nobele niet-christenen vertoeven, die niet tot de hemel kunnen worden toegelaten. Deze metafoor heeft betrekking op een speciaal gevangenisinstituut bij Moskou ten tijde van Stalin, waarin geleerden op een vage politieke aanklacht zijn opgesloten. Zij moeten hier hun wetenschappelijk werk voortzetten. Een van de figuren vertoont gelijkenis met Solzjenitsyn zelf, die ook jarenlang in een dergelijk kamp in Kazachstan gevangen zat. Andere figuren in deze roman zijn familieleden van de gevangenen, bewakers, partijfunctionarissen en ook Stalin zelf, die op sarcastische wijze wordt geschilderd als een van de werkelijkheid vervreemde tiran.

Het boek Continent 1, onafhankelijk forum van Russische en Oosteuropese auteurs krijgt u hierbij. (zie foto boek is vepakt in transp. folie) Uitgever: De Boekerij, 1975, 164 pp, met stukken van Solzjenitsyn/Maksimov/Ionesco e.v.a.
Verder lezen

Keetje uit Nieuwveen

Logo Keetje

Welkom bij boekwinkeltje Keetje.
U ontvangt een e-mail met betaal informatie na uw bestelling. Boeken worden na ontvangst van betaling verstuurd. Zendingen meestal dagelijks maar ten minste 3x per week.
Alle boeken zijn verpakt in transparante beschermende folie en worden bewaard in een frisse en goed geconditioneerde ruimte. De boeken op de foto's zijn de echte exemplaren.
De verzendkosten staan bij elk boek apart vermeld.
PostNL brievenbuspost vanaf € 3,40 tot € 3,90.
Pakketpost:
DPD (naar pick-up parcelshop) tot 20 kg € 5,00
DPD thuisbezorgd tot 20 kg € 6,00
PostNL tot 10 kilo: € 6,50
Verzekerd verzenden € 8,15
Tarieven België
DPD tot 20 kg € 6,50 (naar afhaalpunt € 6,00)

U kiest zelf uw verzendwijze.
Verzend- en evt. retourkosten voor rekening van koper. Verzending voor risico van de ontvanger. Verzekerd verzenden mogelijk. Afhalen in Nieuwveen mogelijk. Mail me gerust als u meer informatie wilt hebben. Koop Slim! Bestel meerdere boeken tegelijk en bespaar op de porti-kosten.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Solzjenitsyn, Alexander - In de eerste cirkel 1 en 2 (gratis hierbij: Continent 1, onafhankelijk forum van Russische en Oosteuropese auteurs) Solzjenitsyn, Alexander - In de eerste cirkel 1 en 2 (gratis hierbij: Continent 1, onafhankelijk forum van Russische en Oosteuropese auteurs) Solzjenitsyn, Alexander - In de eerste cirkel 1 en 2 (gratis hierbij: Continent 1, onafhankelijk forum van Russische en Oosteuropese auteurs)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Keetje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Keetje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Keetje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Keetje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Keetje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.