Moffatt Burriss, T - Strike and hold, a memoir of the 82d Airbo

Schrijver:
Titel: Strike and hold, a memoir of the 82d Airborne in World War 2
ISBN: 978-90-815623-1
Taal: Engels
Uitgever: 2000, Potomac Books Inc.
Bijzonderheden: HARDcover, nieuwstaat, 215 pag, div. zw.w foto's , vz.kn NL Eur 3,95
Prijs: € 39,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- autobiografisch boek van de hoog gedecoreerde Capt. Moffatt Burriss (geb. 1919!) over de opmars van de 82 Airborne Division via Sicilië naar Nederland, Ardennen en Duitsland
- Moffatt diende in het 504e regiment vd US 82 Airborne Division die o.a. in NL bij Nijmegen vocht tijdens Op. Market Garden, en maakte de beroemde Waaloversteek mee.
- Moffatt zou op 90 jarige leeftijd nog weer een parachute sprong maken bij Groesbeek bij de 65 jarige herdenking van Market Garden
- bevat unieke foto's.....

RECENSIE: Eén van die mannen, die destijds deelgenomen heeft aan Market Garden en het overleefd heeft, is de Amerikaanse pelotons -en compagniescommandant Moffatt Burriss. Hij diende in het 504de Parachutistenregiment van de 82ste luchtlandingsdivisie, die meededen aan de invasie van Sicilië, Operatie Market Garden en de Slag om de Ardennen. Burriss heeft zijn memoires geschreven over die offensieven in de Tweede Wereldoorlog en deze zijn onlangs in het Nederlands uitgegeven onder de titel “Sla toe en houd stand”. Daarmee is dit boek tevens het debuutboek van de nog jonge uitgeverij De Duivelsberg van het echtpaar van Ensbergen. De uitgeverij dankt haar naam aan de heuvel bij Nijmegen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog van strategisch belang was. Anton en Rieneke van Ensbergen hebben grote interesse in boeken die voornamelijk persoonlijke ervaringen en inzichten bevatten van veteranen die deel hebben genomen aan militaire gebeurtenissen vanaf de Tweede Wereldoorlog. Een aantal veteranen, onder wie oud-officier Moffat Burriss hebben zij persoonlijk mogen ontmoeten. Niet zo verbazingwekkend dus dat het echtpaar van Ensbergen dit boek uitgeeft.

In “Sla Toe & Houd Stand” beschrijft Majoor Burriss de barre veldtocht van zijn regiment vanaf Anzio, Italië door Frankrijk en Nederland tot in Berlijn vanuit het perspectief van de soldaten en niet als strateeg. Het is meteen al duidelijk dat een leven aan het front een hard leven was met veel ontberingen als koude, honger, ziektes, angsten en onzekerheden. De manschappen, veelal jonge mannen van amper achttien à twintig jaar, hadden er aanvankelijk geen vermoeden van wat hen te wachten stond aan de andere kant van de oceaan, menigeen was ook onbekend met de heersende politiek in Europa. Ze waren daarom ook niet gehard tegen de verschrikkingen, die hen ten deel vielen. Desondanks namen ze vrijwillig dienst in de veronderstelling dat ze na hun strijd weer zouden terugkeren naar hun vaderland. Voor velen van hen heeft die veronderstelling nooit bewaarheid mogen worden, de vele witte kruizen op het Europese vaste land zijn daar getuigen van. Anderzijds waren er ook staaltjes van uitzonderlijke moed bij zowel officieren als soldaten, die niemand voor mogelijk had gehouden. Toch is “Sla Toe & Houd Stand” geen heroïsch boek over heldendaden van de militairen geworden, ook niet alle soldaten waren voorbeeldige mannen, zoals blijkt uit de anekdotes over een soldaat bijgenaamd Eightball. Het boek geeft een zeer realistisch beeld van wat de mannen meemaakten. De verhalen zijn vaak hartverscheurend en raken de lezer onmiddellijk. Niet alleen door de beschreven ervaringen van Burriss zelf wordt de lezer rechtstreeks betrokken bij de gebeurtenissen aan de frontlinies, Burriss laat namelijk ook regelmatig zijn medesoldaten aan het woord in zijn boek, wat de emoties sterker voelbaar maakt.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Moffatt Burriss, T - Strike and hold, a memoir of the 82d Airborne in World War 2

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.