Maar, B. de - A Sea Of Houses / een zee van huizen

Schrijver:
Titel: A Sea Of Houses / een zee van huizen
ISBN: 9789068682113
Taal: Meertalig
Uitgever: Thoth, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2005, 96pp, Paperback / softback als nieuw Engelstalig
Prijs: € 14,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In het Oostelijk Havengebied in Amsterdam is een groot woongebied in ontwikkeling. Op de schiereilanden Borneo en Sporenburg wordt gebouwd aan een wijk met 2000 woningen volgens het principe 'laagbouw in hoge dichtheid'. Uitgangspunt van de wijk is een stedelijke omgeving omgeven door water en ruimte. Landschapsarchitect Adriaan Geuze van West 8 Landscape Architects tekende het stedebouwkundig plan.
Ontwikkelingsmaatschappij New Deal realiseert zo'n 1450 huizen in dit gebied. De woningen zijn ontworpen door ruim twintig architecten die allen verschillende typen ontwierpen. Dit resulteerde in een woonwijk met een grote diversiteit.
In Een zee van huizen wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van de wijk en worden de verschillende typen woningen uitvoerig gedocumenteerd met teksten, plattegronden en foto's.
Recensie(s)

Het oostelijk havengebied in Amsterdam wordt sinds enkele jaren in rap tempo volgebouwd met woningen. Borneo en Sporenburg zijn twee eilanden in het gebied die op dit moment bebouwd worden door New Deal, een ontwikkelingsmaatschappij opgericht door een aantal woningbouwverenigingen en bouwmaatschappijen met als doel de kwaliteit van het gebied te verhogen. Het stedebouwkundig plan werd gemaakt door bureau West8 en kent een voor Nederlandse begrippen extreem hoge woningdichtheid, waar de titel naar verwijst. Na de ontstaansgeschiedenis van de wijk (met vooral aandacht voor de verschillende ontwerpen die gemaakt zijn) volgen projectbeschrijvingen: elk project omvat twee pagina's met veel foto's (kleur en zwart-wit), tekeningen en een korte toelichting. Voor de invulling van het plan werden ruim twintig, merendeels jonge architecten gevraagd zodat het ook een leuk beeld geeft van wat er aan jong talent rondloopt. Dit unieke project is nog niet afgerond, dus over het resultaat kan nog niet echt geoordeeld worden maar op papier ziet het er spectaculair uit. Mooie uitgave voor grotere collecties. Vierkolommendruk.
(Biblion recensie, Jeanine Deckers.)
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Maar, B. de - A Sea Of Houses / een zee van huizen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.