Meijsing, Doeschka - Beer en Jager

Schrijver:
Titel: Beer en Jager
ISBN: 9789085161813
Taal: Nederlands
Uitgever: B for Books
Bijzonderheden: 2010, 1e druk, gebonden, 64pp, als nieuw
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Beer woont op een eiland waar hij eens per jaar een winterslaap houdt. Op het eiland woont ook een hazenfamilie en Jager, wiens taak het is om Beer neer te schieten. Dit moet van Lange, de rechter van het eiland. Jager wil Beer niet doodschieten en Beer wil Jager niet dooddrukken, ze mogen elkaar namelijk wel. Beer heeft eens gelogeerd bij Jager en ze hebben ook wel eens samen gedronken in de Boshut, het plaatselijk café. Beer komt van een ander eiland waar meer beren waren. Op een dag kreeg hij een doorn in zijn voet, waar hij een zo'n pijn van kreeg dat hij iemand vermoordde. Daarna is hij naar het eiland gegaan waar hij nu zit. Hij voelt zich erg alleen omdat hij geen vrienden meer heeft, omdat hij die heeft achtergelaten op het andere eiland. Hij praat met bijna niemand meer, maar denkt wel heel veel na over allerlei dingen in het leven. De enige vriend die hij heeft is Jager, en die moet hem doodschieten. Op een dag ontvangt Jager een brief van Lange, waarin staat dat Jager beer moet arresteren, omdat Beer nu al lang genoeg vrij rondloopt. Beer leest deze brief ook en gelooft dat hij nog maar één dag te leven heeft. Op diezelfde dag is Beer jarig. Jager organiseert voor Beer een partijtje. Beer is erg blij dat Jager dit voor hem gedaan heeft en besluit de volgende dag naar de veroordeling te gaan, om ook een vriend van Jager te zijn. Op de dag van het proces begon men met de beschuldigingen tegen Beer. Als straf gaf men Beer levenslange verbanning van het eiland. Als Beer zegt dat hij schuldig is, wordt het vonnis herzien; hij krijgt de doodstraf. Jager moet Beer doodschieten, maar dit weigert hij en hij vlucht weg naar de duinen. Als Beer dan ook door de laatste kogel in het geweer wordt gemist door iemand anders die schiet, herziet men weer het vonnis en wel levenslange verbanning. Als Beer met zijn vlot uitvaart, komt hij Jager tegen aan de kust. Jager zwemt naar het vlot en samen gaan ze van het eiland weg.
Verder lezen

De Diamant uit Benschop

Logo De Diamant

Literaire boekhandel De Diamant Verzendkosten: Brievenpost volgens tarief Post.nl. Pakje wat past in de brievenbus 4.00 euro. Pakketpost (past niet in de brievenbus) 6,75 euro (alleen voor Nederland).

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meijsing, Doeschka - Beer en Jager

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Diamant

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Diamant
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Diamant een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Diamant vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Diamant kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.